Bostonska krempita

0

 

Kad smo bili u New Yorku navukla sam se na boston cream pie donuts ???? Volim krem od vanile, to se sad ceć odlično zna, a one su obilovale njim.

I setih ih se neki dan, pa sam napravila izvornu verziju. Baš mi je prijala. Biskvit je divan, sočan, preukusan, a krema je standardna poslastičarska, a ko to ne voli? Pa još sve zaliveno čokoladom.

Netipično za moj ukus, ima više kore nego kreme. Ali mi je baš sve pasalo. Jer je svaki segment jako ukusan.

RECEPT

Sastojci:

za biskvit

270 gr mekog brašna

20 gr gustina

200 gr šećera

prašak za pecivo

prstohvat soli

180 gr omekšalog putera

2 jaja

160 ml grčkog jogurta

125 ml mleka

2 kašike ekstrakta vanile

za kremu

5 žumanaca

100 gr šećera

40 gr gustina

prstohvat soli

375 ml mleka

2 kašičice ekstrakta vanile

za preliv

125 ml slatke pavlake

115 gr čokolade sa visokim postotkom kakaoa

Pomešajte brašno, gustin, šećer, so i prašak za pecivo. Ubacite u njih puter i sve dobro izmutite. Potom dodajte jaja, jogurt, mleko i ekstrakt vanile sve vreme muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Izlijte je u kalup promera 23 cm i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 160 stepeni oko 45 minuta. Proverite da li je gotovo drvenim štapićem.

Dok se kora peče, napravite kremu tako što ćete staviti mleko, ekstrakt vanile, so i šećer na ringlu da proključa. U odvojenoj posudi izmutite žumanca sa gustinom i kada mleko proključa, uzimate od njega  kašiku po kašiku i dodajete u žumanca, sve vreme mešajući. Tako uradite sa recimo četvrtinom mleka, a potom ponovo smesu sa žumancima i mlekom vratite u ostatak mleka na ringli i sve vreme mešajte dok se krema ne zgusne.

Sklonite kremu sa ringle i prekrijte plastičnom folijom da se ne bi uhvatila korica. Ostavite je da se hladi.

Biskvit razrežite na dva dela. Slažite krempitu. Stavite biskvit, namesite svu kremu na njega i lepo je ravnomrerno razmažite, pa poklopite drugim biskvitom.

Preliv napravite tako što ćete staviti slatku pavlaku da se greje na ringli do granice ključanja i potom njom preliti čokoladu. Mešajte sve vreme dok se smesa ne ujednači i potom, dok je još topla, njom prelijte celu krempitu.

Ostavite da se sve ohladi pre sečenja.

Čuvajte je u frižideru.

Advertisements

Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.