4074 kilometara kroz Italiju za medeni mesec

0

Nisam pisala neko vreme, a imala sam i opravdane razloge. Organizovalo se venčanje, planirao medeni mesec na koji smo krenuli samo dan nakon istog i brinulo se o bebi. Sve neke lepe vesti u Daničinom malom svetu ????

Ako me čitate već neko vreme, shvatate da ja ne volim klasične odmore, pune izležavanja na plaži, statične, u jednom gradu. Volim da se krećem stalno, upoznajem nova mesta i vraćam se dragim, starim mestima. Sva sreća pa Vlada voli isto ????

Isplanirali smo vrlo dinamičan put od Trsta, preko Venecije, Murana, Burana, Bolonje, Ravene, Ćesenatika, San Marina, San Đimiljana, Firence, Monteriđonia, Sijene, Voltere, Luke i Pize, Sardinije, Cinque Terre, Parme, do Maranela. Imali smo 17 dana na raspolaganju i napravili smo pauzu ka odlasku i dolasku u Sloveniji. Samo se setite da je jedna trudnica u 5 mesecu trudnoće stigla da vidi, prepešači i uživa u svim ovim mestima.

Na Sardiniju smo leteli Rynair-om iz Pize u Kaljari, a cena karte je bila 79 EUR po osobi. Na samom ostrvu smo iznajmili auto za samo 23 EUR dnevno preko sajta www.rentalcars.com, što je vrlo, vrlo povoljno. I sve preporuke su da na Sardiniji imate auto, kako biste što više plaža mogli da obiđete.

Koliko bi jedan ovakav put koštao sa svim putarinama, vinjetama, proverite na sajtu viamichelin.com.

Ovaj post je zamišljen kao skup svih putopisa sa ovog putovanja. Na kraju ću sjediniti sve svoje putopise o Italiji i uraditi nešto veliko i značajno za sve vas koji planirate da obiđete ovu prelepu zemlju.

Trst/Trieste – mesto gde više ne idemo zbog farmerki

Trst odavno nije destinacija na koju odlazimo zbog dobrog, a jeftinog para famerki. Ovde dolazimo zbog fantastične kafe (nero in b, espreso u staklenoj šoljici), dobrog sladoleda, lepe arhitekture.

Venecija – drug ime za misteriju (Murano i Burano)

Kada stignete oko podneva, uočićete veliki broj ribarskih brodića kako složno stoje po kanalima. Vlasnici istih su odavno završili svoj lov i sad se kriju po kućama, dok vi nemilorsdno obilazite prodavnice, fotkate se ispred kuća, dok vam srce peva. I tako, hodajući, naiđete na najprivlačniju radnjicu, sa stubovima iz Olovnog vojnika i čujete zvuke dobro poznate pesme Đoleta Balaševića.

Bolonja – crvena, tornjevita, masna i pametna

Bolonja grad u kom se dobro jede, gde postoji najstariji univerzitet, gde su crvene fasade na svakom koraku i tornjevi prikazuju moć.

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, Samsung S9

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.