3 najbolja načina za relaksaciju

0

3 najbolja načina za relaksaciju

Bilo da ste na odmoru na nekoj finoj destinaciji ili kod kuće, ova moja 3 omiljena načina relaksacije možete primeniti uvek. Za neke od njih vam nije potrebno ništa osim dobre volje. Evo kako se ja najčešće opuštam od svakodnevnih obaveza i šta za mene znači relaksacija.

1. Čitanje

U zavisnosti od toga šta volite da čitate, čitanje može biti beg od stvarnosti, ali i način da naučite nešto novo. Velik sam ljubitelj knjiga, ali ako to nije Vaš izbor, postoje i alternative, kojima čak ja rado pribegavam, da utrošim svoje slobodno vreme.
Nikad dovoljno knjiga!
Fali samo još šolja čaja
Ako ste knjiški moljac kao ja, sigurna sam da već imate čitavu listu knjiga koje žellite pročitati. Nekada nam čitanje deluje neprivlačno, ali čim se krene sa prvom stranicom i mi utonemo u taj imaginarni svet, postanemo jedno sa knjigom i zaboravimo sve oko sebe. Poznato?
Upravo zato mislim da je čitanje knjiga idealan i potpun način za opuštanje. Dakle – zgrabite svoje štivo koje ste odredili za ovaj period, nađite neko zgodno mesto dok je još lepo vreme, i udubite se!
Magazini su moj sledeći izbor. Obožavam njihovo šarenilo. Nekada o njima mislim kao o živim blogovima. Moj favorit je uvek ELLE magazin, ako pričamo o lifestyle i fashion/beauty temama. Osim ovih tema, u njemu možete pročitati i recenzije knjiga, recepte i priče o privlačnim destinacijama.
Koji je Vaš omiljeni magazin?
Šta čitate uz kafu?
Uverena sam da danas postoje blogovi i sajtovi sa tekstovima na sve moguće teme, šta god da vas interesuje. Prednost čitanja iz ovih izvora je što su članci kraći i obično ne zahtevaju toliko koncentracije kao knjiga, recimo.
Bilo da su neki stručni tekstovi ili saveti, zabavne činjenice ili putopisi, skrenuće vam pažnju i uz njih ćete odmoriti mozak. Njima možete pristupiti i preko vaših Smart uređaja, pa čitanje postaje još i lakše.

2. Relaks masaža

Ovo je definitivno nešto u čemu bih mogla svaki dan da uživam. Razni su benefiti masaža i za fizičko i psihičko zdravlje, ali ova vrsta masaže naročito “cilja” vaše živce 🙂 Imam običaj da odem kod svoje dugogodišnje kozmetičarke na masažu. Mogu da kažem da je to pola sata raja za mene, gde se izgubim skroz u nekim svojim mislima, a nekad i zaspim.
Relaks masaža je za mene čista relaksacija  i smatam da bi trealo da nam svima postane navika da idemo na masažu bar 1 nedeljno. Ona ima benefite ne samo na vašu psihu, već i na vaše telo, naročito ako imate upaljene mišiće usled provođenja časova i časova za kancelarijskim stolom kao ja.
Masaža je pola zdravlja!
Zar ne izgleda opuštajuće?

Ukoliko niste za varijantu odlaska kod nekog drugog na masažu, zamolite nekoga od ukućana da to uradi! Zadužite za to svog partnera/partnerku, mamu… Pola sata masaže leđa će vas preporoditi. Još ako imate i neko ulje za masažu i neku mirišljavu sveću…utisak će biti još bolji!

3. Joga

Nedovoljna informisanost, predrasude i nedostatak strpljenja su uglavnom razlozi zbog čega premalo ljudi na našim prostorima upražnjava ovu divnu tehniku opuštanja i rekreacije.
Jogu volim da radim i nekoliko puta nedeljno, uz pomoć prikazaniih rutina na YouTube kanalu Ekhart Yoga. Za neke od njih je potrebno samo 15 minuta vašeg vremena i kao novi ste. Nekad se javi i iznenađujuća upala mišića, iako naizgled ne radite ništa 🙂
Yoga
Jogu možete da praktikujete i u prirodi!
Na blogu možete pročitati i ceo tekst posvećen jogi. Od kada sam isprobala prvu joga rutinu pre oko 2 godine, praktikujem je kad god stignem. To je kategorija fizičkih aktivnosti za sebe, sjajan način da uskladite um i telo!

Šta za mene znači relaksacija?  

Nastojim da, i kada “ne radim ništa“, radim na sebi. Zato sve moje aktivnosti tokom kojih se opuštam imaju i neki edukativan karakter ili “viši cilj“. Baš iz tog razloga sam u stalnoj potraži za novim interesantnim načinima opuštanja od stresa svakodnevice.

Relaksacija mi sama po sebi mi pomaže da održim svoj zdrav razum i prikupim energiju za nove pobede. Što sam starija sve se više trudim da poštedim sebe bespotrebnih trzavica, ali i priredim sebi neka sitna zadovoljstva koja će mi napuniti bateriju.

Živimo u vreme kadase svi hvale količinom posla koji obave, količinom neprospavanih sati i propuštenih prilika za odmor. Ja sam izabrala da ne budem jedna od takvih osoba.

Nadam se da ćete uzeti u obzir moje preporuke i tako dozvoliti svom telu i umu da se malo odmori.   Koje su vaše TOP 3 preporuke za relaksaciju? Da li već primenjujete nešto što sam navela u ovom tekstu? Pišite mi u komentaru!

Ako vam se ovaj tekst svideo podelite ga sa drugima na društvenim mrežama ili pošaljite nekome kome mislite da će biti od koristi. Želite još ovakvih tekstova? Prijavite na moj mesečni Newsletter i jednom mesečno ću vam slati nove tekstove u inbox. Hvala na čitanju.

Follow:

Kristina Vukovic

Kristina Vukovic

Ovaj članak je prvi put objavljen na accordingtokristina.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.