Čorba od pečenog paradajza sa krutonima i sirom
Današnji ručak!
Recept!
1.5 kg paradajza
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 crveni luk
so
1 l vode
2 kocke pileće supe
bosiljak, majčina dušica
4 parčeta hleba
120 gr rendanog sira (čedar ide najlepše)
Uključite rernu na 190 stepeni. Iseckajte paradajz i poredjajte ga po papiru za pečenje tako da je deo sa korom na papiru. Crni luk isecite na četvrtine i stavite i njega. A beli uvijte u alu foliju i dodajte sa strane. Crni luk i paradajz posolite i poprskajte maslinovim uljem. Neka se peče u rerni oko 45 minuta.
Izvadite ga i zajedno sa crnim lukom i belim koji ste očistili izblendajte. Prespite u šerpu i dodajte litru vode sa kockama. Po želji majčinu dušicu. Neka se sve kuva pola sata. Potom sipajte supu u činije koje smeju u rernu. Onaj hleb iseckajte na kockice i tostirajte, pa ubacite po površini supe i dobro odozgo nabacajte sira. Stavite u rernu na 160 stepeni sve dok sir ne porumeni. Oko 15 minuta. Izvadite i služite odmah uz bosiljak.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com