Čorba od pečenog paradajza sa krutonima i sirom

0

Današnji ručak!

Recept!

1.5 kg paradajza

2 kašike maslinovog ulja

3 čena belog luka

1 crveni luk

so

1 l vode

2 kocke pileće supe

bosiljak, majčina dušica

4 parčeta hleba

120 gr rendanog sira (čedar ide najlepše)

Uključite rernu na 190 stepeni. Iseckajte paradajz i poredjajte ga po papiru za pečenje tako da je deo sa korom na papiru. Crni luk isecite na četvrtine i stavite i njega. A beli uvijte u alu foliju i dodajte sa strane. Crni luk i paradajz posolite i poprskajte maslinovim uljem. Neka se peče u rerni oko 45 minuta.

Izvadite ga i zajedno sa crnim lukom i belim koji ste očistili izblendajte. Prespite u šerpu i dodajte litru vode sa kockama. Po želji majčinu dušicu. Neka se sve kuva pola sata. Potom sipajte supu u činije koje smeju u rernu. Onaj hleb iseckajte na kockice i tostirajte, pa ubacite po površini supe i dobro odozgo nabacajte sira. Stavite u rernu na 160 stepeni sve dok sir ne porumeni. Oko 15 minuta. Izvadite i služite odmah uz bosiljak.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.