Čizkejk od kokosa sa belom čokoladom

0

Ovaj još nisam kačila! 🙂

RECEPT za čizkejk od kokosa sa belom čokoladom

Sastojci (za modlu prečnika 22 cm)

za podlogu

200 gr mlevenog keksa

25 gr šećera

prstohvat soli

60 gr otopljenog putera

za punjenje

520 gr milerama

400 gr krem sira

190 gr šećera

dobar prstohvat soli

2 kašike ekstrakta vanile

4 jajeta

250 ml kokosovog mleka

50 gr kokosovog brašna

60 gr kisele pavlake

za preliv

100 gr bele čokolade

100 ml slatke pavlake

30 gr tostiranih listića kokosa

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Sastojke za podlogu izmešajte i uspite u modlu. Rasporedite je ravnomerno po dnu i ivicama i utapkajte dnom ravne čaše. Stavite u frižider na 10 minuta i potom pecite 10 minuta. Izvadite modlu iz rerne i smanjite rernu na 160 stepeni.

U posebnoj činiji pomešajte mileram i krem sir i umutite sa šećerom i solju mikserom. Dodajte vanilu i potom jedno po jedno jaje. Zatim uspite kokosovo brašno, pa kad se i to sjedini, na kraju kokosovo mleko i kiselu pavlaku.

Kad se modla sa podlogom ohladi, dobro je umotajte u alu foliju. Preko podloge ulijte onu smesu sa sirom. Nodlu stavite u veći oleh i potom u taj oleh uspite vodu do polovine modle.

Stavite čiz da se peče sat i po’ vremena. Potom ugasite rernu i pustite da se u njoj hladi deset minuta i zatim je otškrinite vrlo malo dok se skroz ne ohladi. Izvadite čiz i ostavite ga u frižideru preko noći ili makar 4 sata.

Ohladjen izvadite iz modle. U šerpici zagrejte slatku pavlaku do momenta pre ključanja i zalijte njom belu čokoladu koju ste izlomili na kockice. Mešajte dok ne dobijete svilenkastu i ujednačenu smesu. Prelijte njom čizkejk i pospite tostiranim kokosom. Ostavite da se sve stisne i tek onda secite, a ne kao ja.😎 Vidite kako curi beli ganaš. Ako sve ostavite na sat makar u frižider, biće divno i ganaš će biti čvrst, a opet mekan za sečenje i topljenje po nepcu. A, recimo, još jedan dan kasnije da ga načnete, tada je najlepši! Znam, ko će izdržati…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.