Lepinje iz tiganja punjene sirom i začinskim biljem
Recept za testo sam uzela sa instagram profila @od.slatkoga.sladje, a punjenje menjajte i prilagodjavajte onom što trenutno imate. Mnogo je dobro!
RECEPT
Sastojci:
za testo
- 600 gr mekog brašna
- kašičica soli
- kašičica šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 jaje
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 2 kašike maslinovog ulja
za punjenje
- 400 gr krem sira
- 200 gr rendanog trapista
- začini po ukusu (ja sam stavila seckanog svežeg bosiljka, belog luka u prahu, so nisam jer je sir bio dosta slan, a i ubacila sam seckane pršute)
+ puter za podmazivanje tiganja
Od svih sastojaka umesite testo i ostavite ga da stoji pokriveno na toplom 45 minuta. Podelite ga na 10-tak jednakih delova i oblikujte kuglice. Dok testo stoji, sjedinite sve sastojke za nadev. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte loptice u krugove, nanesite nadev na polovinu površine testa, ali tako da ivice ostanu prazne. Potom onu polovinu na kojoj nemate nadev preklopite preko one na koju ste stavili i prstima dobro zalepite.Pecite na srednje jakoj ringli sa svake strane, u tiganju koji ste premazali puterom. Kad porumeni, gotovo je.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com