Zašto je Zlatibor pravi izbor za odmor

lepote Zlatibora

0

Zlatibor je prava destinacija za sve ljubitelje prave, netaknute prirode i čistog vazduha. Danas se ovo mesto smatra kraljicom svih planina i to sa veoma dobrim razlogom. Reč je o planini izuzetne i zadivljujuće lepote koja već decenijama privlači veliki broj turista širom našeg regiona. Zlatibor je jedinstveno i posebno mesto gde se sreću neverovatna lepota prirode i bogato kulturno nasleđe. Postoji mnoštvo dobrih razloga zbog kojih je baš Zlatibor idealna planina za odmor, a za vas smo u ostatku teksta naveli najpopularnije.

Zbog impresivnih ski staza

Ski centar Tornik posluje veoma uspešno i svim svojim gostima pruža samo najbolje usluge. Centar se nalazi na samom vrhu Zlatibora i poseduje pregršt zanimljivih atrakcija i bogatih sadržaja, od kojih se najviše izdvajaju zlatiborske dobro uređene i moderno opremljene ski staze. Tornik je udaljen svega 10 km od centra Zlatibora i opremljen je veoma impresivnom žičarom sa 6 sedišta koja je duga neverovatnih 1850 metara i poseduje dva ski lifta. Skijalište na Zlatiboru se sastoji od pet staza koje su duge 10 km i koje će vam pružiti nezaboravan spust. Pored toga, ovde se nalazi i pokretna staza koja je savršena za sve početnike i najmlađe skijaše.

Zbog divnih panorama

Prirodne lepote Zlatibora su zaista nešto u potpunosti zadivljujuće. Nestvarni pejzaži i bajkovite panorame koje deluju kao savršen prizor iz filma samo su deo bogate, turističke ponude ove planine. Vodopad Gostilje je prava oaza mira i zelenila koja je zaista vredna vaše posete i vašeg vremena. Ovde ćete pronači strme stene koje su prekrivene deblim slojem mahovine, dok je kruna ovog impresivnog pejzaža, svakako, veličanstveni vodopad visok neverovatna 22 metra. Prizori koji vas ovde čekaju, svakako su nešto što nikada nećete zaboraviti.

Zbog čuvene Gold Gondole

Gold gondola je ubrzo postala najveća atrakcija Zlatibora i njegove okoline. Ova gondola ima zaista impresivan kapacitet od 600 putnika po satu i čak 55 kabina sa po 10 mesta. Gold gondola je imala 9 km vazdušne trase i zato je najduža, panoramska gondola na celom svetu. Početna stanica se nalazi kod Avantura parika, u samom centru Zlatibora. Kada se ukrcate na gondolu ona će vas vinuti u neverovatne visine, tako da ćete uživati u nestvarnij ponarama i svim lepotama bogate, zelene i zaista neverovatno bujne prirode celog kraja. Od centra Zlatibora, preko predivnog Ribničkog jezera, pa sve do vrha Tornika, Gold gondola će vas sprovesti kroz nezboravno putovanje i kroz najlepše predele Zlatibora.

Zbog odličnog smeštaja

Apartmani Zlatibor spadaju u neke od najlepših i najluksuznijih apartmana u celoj Srbiji. Ponuda dobrog smeštaja raste svakim danom i upravo ovde ćete sa lakoćom naći divne apartmane koji su opremljeni sa posebnom pažnjom i ukusom. Apartmani su velikom većinom smešteni unutar divnih i autentičnih zlatiborskih vila koje su izrađene od najkvalitetnijeg kamena i drveta i poseduju divna dvorišta u kojima možete uživati sa najdražima i praviti roštilj. Pored toga, posebno su traženi i popularni oni apartmani Zlatibor sa bazenom. Za koji god da se odlučite sigurni smo da će vam zaista na pravi način upotpuniti i ulepšati odmor i da ćete biti zadovoljni izborom dobrog, komfornog i luksuznog smeštaja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.