Zašto je Dubai toliko popularna turistička destinacija?

Vodič kroz jednu od najposećenijih destinacija na svetu

0

Dubai se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na jugoistočnoj strani Persijskog zaliva. Predstavlja najgušće naseljeno područje u ovom delu azijskog kontinenta. Za vrlo kratko vreme je iznikao i dostigao neverovatne visine u smislu razvoja.

Istovremeno je jedan od najvećih i najbogatijih gradova u celom svetu. Uz sve to predstavlja neverovatno popularnu turističku destinaciju.

Stanovništo i klima Dubaija

Stanovništvo Dubaija je islamske veroispovesti, mada su prisutni i pripadnici drugih religija. Uzajamno poštovanje i tolerancija su nešto što odlikuje stanovništvo ovog područja. Zvanični jezik je arapski, ali s obzirom na razvijen turizam svakako se lepo možete sporazumeti na engleskom.

Dubai se odlikuje toplom, pustinjskom klimom koja tokom letnjih meseci dostiže i preko 40 stepeni, a u januaru se ne spušta ispod 15 stepeni.

Šta posetiti u Dubaiju?

Dubai predstavlja simbol luksuza i glamura i zaista je nešto što treba doživeti. Simbol Dubaija je velelepna i moderna građevina Burj Khalifa (Burdž Kalifa). Ova građevina predstavlja internacionalni finansijski centar, sa brojnim prodavnicama, restoranima i kancelarijama. Ovo je svakako nezaobilazna lokacija, ali postoji i niz drugih zanimljivih mesta koja će vam sigurno privući pažnju.

Dubai mall (Dubai mol) je najveći tržni centar na svetu koji pruža mnoštvo mogućnosti za zabavu za sve uzraste. U njemu se nalazi ogroman akvarijum sa najraznovrsnijim morskim životinjama, kao i Dino park sa fosilnim ostacima dinosaurusa. Takođe ovde možete odgledati nove filmove u najsavremenijim bioskopima i uživati u panoramskom razgledanju Dubaija. Bez obzira na to što ste u tropskom okruženju u Dubai molu, možete uživati na klizalištu tokom čitave godine. Unutar tržnog centra nalazi se vodopad koji ovom mestu daje dodatnu notu luksuza.

Nedaleko od ovog mesta možete videti najveću fontanu na svetu koja je smeštena na veštačkom jezeru. Dugačka je oko 300 metara, a izbacuje vodeni mlaz u visini preko 70 metara. Osvetljena je sa preko 6000 reflektora i propraćena je zvučnim efektima, što posetiocima pruža neverovatan doživljaj. Ovo je samo delić bogate ponude koju Dubai pruža posetiocima iz celog sveta.

Najlepši hoteli Dubaija

Izuzetno raskošan i glamurozan hotel je svakako Burj Al Arab koji je sa 7 zvezdica. Visok je preko 300 metara i izgrađen je u obliku jedra. Pruža posebnu eleganciju u kombinaciji sa tradicionalnom uslugom, po čemu je posebno poznat. U ovom hotelu nalaze se veliki akvarijumi kao i fontane čija visina dostiže 42 metra. S obzirom na to da je udaljen 25km od aerodroma i oko 20km od centra Dubaija, smatra se hotelom sa idealnom lokacijom.

Armani hotel Dubai sa 6 zvezdica je takođe izuzetan. Dizajnirao ga je čuveni italijanski dizajner Giorgio Armani. Ovaj hotel se nalazi unutar Burdž Kalife zauzimajući čitavih 10 spratova. U sklopu hotela smešteno je mnoštvo barova i restorana, kao i Armani Spa wellness centar. 

Osim navedenih, postoji još niz drugih hotela koji po glamuru i luksuzu ne zaostaju za ovim hotelima, a u koje možete odsesti tokom boravka u Dubajiu. Cene aranžmana i hotela pogledajte na sajtu agencije Travel Boutique. Bilo koji hotel da odaberete, svakako ćete uživati u komforu i kvalitetu.

Pored mnoštva atrakcija, u Dubaiju ne treba zaboraviti prelepe plaže koje su svakodnevno prepune turista. Osim privatnih plaža, koje su u vlasništvu mnogih hotela, postoje i javni delovi u kojima možete uživati bez ikakve nadoknade.

Plaže Dubaija

Plaže Dubaija predstavljaju posebnu atrakciju, tako da možete da birate od mondenskih i fensi mesta do onih skrovitih plaža idealnih za opuštanje i meditaciju.

La Mer

Prelepa peščana plaža koja je svakodnevno otvorena za posetioce. Poznata je po vrhunskim kafićima, restoranima i poslastičarnicama. La Mer se ubraja u lepše plaže Dubaija, ali joj je nedostatak što je zabranjeno noćno kupanje. U tom periodu možete uživati posmatrajući zvezdano nebo i zvuke talasa. Osim tirkizno plave vode, ova plaža posetiocima nudi obilje drugih sadržaja.

JBR beach

Ova plaža je izuzetno popularna kako među lokalnim stanovništvom tako i među turistima. Šetalište obiluje suvenirnicama, prodavnicama i restoranima. Smatra se jednom od najposećenijih plaža u Dubaiju.  Iako je pretrpana  ležaljkama i baldahinima, moguće je uz malo sreće naći slobodno mesto. Smatra se da su na ovoj plaži najlepši zalasci sunca.

Black Palace Beach

Black  Palace Beach je skriveni dragulj Dubaija, jer predstavlja idealno mesto ukoliko poželite da se sklonite od radoznalih pogleda drugih. Ovo je plaža bez ležaljki, tuševa, kafića i restorana, i baš zbog toga predstavlja idealno mesto za meditaciju pored vode. 

Kite Beach Dubai

Ova široka prelepa plaža idealna je za ljubitelje sportova na vodi. Bilo da odaberete vožnju kajaka, veslanje ili skijanje na vodi, sigurno je da ćete uživati. Idealna je i za šetnju pokraj tirkizno plave vode. 

Sunset Beach 

Ova plaža je čuvena po najlepšim zalascima sunca i smatra se najboljom plažom Dubaija za surfovanje. Osim užitka koji je zagarantovan, ovde ćete nesumnjivo napraviti i neke od najlepših fotografija.

Al Mamzar Beach 

Al Mamzar Beach odlikuje se nešto usporenijim tempom i kao takva je idealna za odmor sa manjom decom. Kokosova stabla, bezbroj palmi kao i oko 6000 vrsta raznih biljaka ovoj plaži daju dodatnu draž.

Mercato Beach Dubai

Ovo je idealno mesto za uživanje i opuštanje. Istovremeno je jedna od retkih plaža na kojoj stalno duva lagani povetarac, tako da nećete imati osećaj prekomerne vrućine.

Marina Beach 

Nestvarno lepa plaža sa belim peskom koja je prepuna kafića, restorana i prodavnica. Dodatnu draž predstavlja veštački kanal koji se prostire dužinom obale Persijskog zaliva oko 3 km. 

Nikki Beach 

Ova plaža je udaljena od prometnih delova Dubaija, tako da pruža savršen mir i predstavlja idealno mesto za odmor. Poznata je po tome što ima hotelski kompleks Nikki, koji je dobitnik nagrade za najbolji klub u Dubaiju. Ceo kompleks se odlikuje neverovatno lepim enterijerom i eksterijerom.

The Palm Jumeirah 

Ovaj nestvaran projekat Dubaija sastoji se od nekoliko arhipelaga u obliku palme. Na samoj Palmi ne postoje javne plaže, jer sve predstavljaju deo luksuznih hotela ili stambenih objekata. Ovde ćete pronaći savršen mir, uživajući u luksuzu i glamuru.

U svakom slučaju, Dubai je nešto što vredi posetiti, jer od samog prizora zastaje dah. Bez obzira na to da li birate posetu tržnom centru, odlazak na plažu ili posetu brojnim atrakcijama Dubaija, sigurno je da ćete biti očarani.

Ne zaboravite da uvek kod sebe imate kameru ili mobilni telefon, kako biste ovekovečili trenutke provedene u nestvarno lepoj zemlji Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.