Vikend odmor u Srbiji

Najbolja mesta za kratak odmor

0

U današnjem vremenu sve je previše brzo, a vremena je premalo. Uvek negde žurimo i uvek nam treba još koji sat tokom dana. Vikend odmor u Srbiji može biti savršena prilika da usporite i uživate u kratom predahu. Za veliku većinu radnog stanovništa, vikend predstavlja retko i dragoceno vreme kada je odmor moguć. To je specijalno vreme koje je posvećeno samo vama i vama bliskim ljudima, zbog toga bi trebalo da ga mudro iskoristite. Zbog toga smo za vas izdvojili nekoliko predloga za savršen vikend odmor.

Bojčinska šuma – uživanje na ergeli konja


Velika prednost ove divne šume bogate hrastovim drvetom jeste što se nalazi nadomak glavnog grada. To vam omogućava brz odlazak i povratak i samim tim je odlična za kratak, vikend beg. Naša preporuka je da se zaputite ka Surčinu u jutarnjim časovima kako bi ste u potpunosti iskoristili ceo dan za izlet. Na samom ulasku u šumu ugledaćete prostrani parking i čuveni etno restoran Bojčinsku kolibu, u kome služe najbolje specijalitete od mangulice, kao i vrhunsko domaće pivo i rakiju. Meni restorana, kao i karta pića zaista su bogati, dok su i gurmanski specijaliteti zaista odlični. Naš savet je i da obavezno probate njihove štrudle sa šljivama. Verujemo da ćete oduševiti. Nedaleko od ovog divnog i lepo uređenog restorana sa veličanstvenom i raskošnom baštom nalazi se i ergela sa veličanstvenim konjima. Određene konje možete iznajmiti za jahanje, dok su ostali konji neverovatno mirni, dobri i naviknuti na ljude. Još jedno divno mesto u ovoj šumo vredno vaše posete je porodilište mangulica gde ćete videti preko 30 malih i slatkih mangulica.

Zvezdarska šuma – idealno mesto za roštilj

Za sve one koji žive i rade svakodnevno u Beogradu, Zvezdarska šuma je jedno od najčešćih mesta koja su prosto savršena za vikend odmor i pravljenje piknika u prirodi. Zvezdarska šuma je prava, mala oaza najlepšeg zelenila koja se nalazi u samom centru grada. Do ove šume lako možete stići 65-icom. Zvezdarska šuma je dom velikog broja ptica i zbog toga se redovno organizuju ture u kojima možete uživati u osluškivanju ptica. Naša preporuka je uzmete neko osvežavajuće piće u obližnjem Šumskom baru i zaputite se u donje delove ove divne šume gde ćete prostreti svoje ćebe i uživati u zvucima prirode i dobroj atmosferi. Naravno, ponesite i dobar zvučnik i dosta mesa za roštilj jer ćete u ovoj šumi pronaći nekoliko odličnih mesta za pravljenje roštilja.

Zasavica – pravi izbor za porodično uživanje


U poslednje vreme, ovo turističko mesto doživelo je svoj pravi i zaslužni procvat. Ulaznica iznosi svega 300 dinara, dok je za decu, naravno, besplatno. Zasavica je pravi raj za decu jer se ovde za njih može pronaći bezbroj zanimljivih dešavanja i atrakcija. Najlepši deo je, svakako, divna i prostrana livada na kojoj možete sresti konje, mangulice i magarce. Sve životinje su veoma navikle na ljude, a posebno na decu koja su njima oduševljena. Obavezno posetite i mini Zoo vrt sa domačim životinjama. Ovo mesto je savršeno za odmor cele porodice i za stvaranje najlepših uspomena.

Ovo su samo neka od dobrih i popularnih mesta za kratak vikend odmor. Verujemo da ćete uživati i napuniti baterije. A za više predloga posetite tekstove i blogove sajta Bookaweb. Sigurni smo da ćete tu pronaći neverovatno velik broj korisnih informacija o raznim destinacijama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.