Vikend na najlepšim rekama u Srbiji

reke Srbije

0

Reke su jedne od najvećih prirodnih bogatstva Srbije. U njima nastaje život i one nam na mnogo načina olakšavaju život. Reke Srbije nam poklanjaju plodnu zemlju i na njihovim obalama su nastali neki od najboljih gradova Srbije. Kroz Srbiju protiču neke od najlepših reka Balkana i Evrope. Mesta pored tih reka pružiće vam fantastičan odmor iz snova, a ukoliko želite da otkrijete koja su sve to divna mesta kraj naših najlepših reka, samo nastavite da čitate.

Uživanje na Savi kraj Šapca

Reka Sava nastaje spajanjem dveju reka, Save Dolinke i Save Bohinjke kod Radovljice u severozapadnoj Sloveniji i jedna je od najlepših reka Evrope. Sava je reka koja neraskidivim sponama vezuje Beograd, Zagreb i Ljubljanu. Šabac je jedan od gradova koji ima privilegiju da njegove obale zaljuskuje divna reka Sava. Na samoj obali ovog grada nalazi se i čuvena, srednjovekovna Šabačka tvrđava koja je nemi svedok srpske tradicije i burne prošlosti. Uz bedeme se nalazi i plaža na Savi koja je savršeno mesto za pravo, letnje uživanje i jedno je od najzanimljivijih kupališta u našoj zemlji. Stan na dan Šabac pružiće vam i pravi komfor i udoban smeštaj tokom vašeg boravka u ovom gradu.

Odmor na neukrotivoj Drini

Drina je reka koja pretežno krasi zapad naše zemlje. Reč je o veoma brzoj, neukrotivoj i ponekad opasnoj reci koja protiče kroz najlepšu prirodu naše zemlje. Odmor na Drini je pravi izbor za sve one koji zaista vole netaknutu i bujnu prirodu, kao i mir i relaksaciju. Drina je poznata po svojoj nebičnoj, smaragdnoj boji vode, kao i po prelepim, vijugavim kanjonima koje stvara. Na ovoj reci postoji duga tradicija splavarenjam pogotovo kada je reč o veoma popularnoj manifetaciji koja se zove Drinska regata. Loznica je jedan od lepših gradova na Drini i predstavlja kulturni i turistički centar Podrinja. Loznica je, takođe, poznata po prelepom manastiru Tronoša, kao i po mestu rođena velikog Vuka Karadžića. Ukoliko se pitate gde je najbolje da odsednete tokom vašeg boravka u ovim krajevima, stan na dan Loznica je pravi, siguran i proveren izbor za sve one koji žele dobar i kvalitetan smeštaj.

Drinska bajka u Banji Koviljači

O lepotama Drine može se pisati i pričati danima.Banja Koviljača ili Kraljevska banja, kako su je i mnogi sa punim pravom nazivali, je jedno od najboljih lečilišta u Srbiji koje se ponosi svojom bogatom istorijom, mineralnim izvorima voda i dugom tradicijom uspešnog lečenja banjskim vodama. U blizini ove banje možete pronaći lepu Drinu i uživati u svim njenim čarima. Još jedna od zanimljivih aktivnosti za sve turiste jeste šetnja prelepim banjskim parkom koji se prostire na neverovatnih 40 hektara i poseduje preko 70 različitih vrsta drveća, kao i veličanstvenu fontanu u samom srcu parka. Banja Koviljača smeštaj je jedan od najboljih i najkvalitetnijih u Srbiji, tako da smo sigurni da ćete pronaći nešto baš po vašoj meri.

Nadamo se da su vam ova mesta pružila neke dobre i zanimljive predloge. Naše reke i njihove obale su divna mesta koja su vredna vaše posete, pogotovo tokom dugih letnjih meseci kada u našim rekama možete potražiti beg od toplote. Reke Srbije su nešto najlepše od naše zemlje, tako da verujemo da će vaš odmor kraj reka biti nešto sasvim posebno i nezaboravno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.