Upoznajte Srbiju sa Bookaweb.com

Upoznajte se sa najboljom platformom za putovanje

0

Neretko se turisti iz Srbije odluče da odmor provedu u nekom od velikih evropskih gradova, a da nisu ni svesni kakve sve božanstvene destinacije njihova zemlja skriva. Srbija je izuzetno bogata malo istraženim prirodnim lepotama, kao i kulturnim bogatstvima od neizrecive vrednosti. Zato vredi izdvojiti vreme i uputiti se u istraživanjenaše prelepe zemlje. Srbija obiluje divnim destinacijama primerenim različitim tipovima turista, pa nekad može biti teško izabrati idealno mesto za odmor. Mnoge zanimljive lokacije nepravedno su potcenjene, pa se o njima veoma malo piše i zna. Cilj nam je da vas povedemo na putovanje kroz Srbiju i upoznamo sa nekim od najlepših destinacija koje naša zemlja nudi, od netaknute prirode zapadne Srbije, preko živopisnih gradskih centara, do pitomih ravnica Vojvodine.

Sokobanja

Ako želite da podmladite telo i okrepite duh, Sokobanja je idealno mesto za vas. Ova banja sa izuzetno dugom turističkom tradicijom svojim posetiocima nudi veoma raznovrsnu ponudu aktivnosti. Sokobanja je slavu stekla prevashodno kao lečilište, ali to nije sve što ona nudi. Modernizacijom banje njena ponuda je obogaćena sadržajima privlačnim i porodicama i ljubiteljima avanture i adrenalina.

U blizini banje izdiže se čuvena tvrđava Sokograd, jedna od najčuvenijih atrakcija u ovom kraju zemlje. Ljubitelji adrenalina uživaju u dugoj šetnji do tvrđave, čije zidine i kule možete obići. Fantastičan pogled koji se pruža sa zidina kule vredan je uloženog truda. U samom centru banje vredi posetiti tursko kupatilo Hamam koje potiče iz XV veka. Možete uživati u termomineralnim vodama jedinog očuvanog kupatila ovog tipa u Srbiji.

Raskošna priroda kojom je Sokobanja okružena još jedan je od njenih aduta. Ukoliko želite da se opustite u čarima netaknute prirode, upustite se u šetnju kroz bajkovito izletište Lepterija. Duboka hladovina i šum reke pružiće Vam preko potrebno osveženje prilikom vrelih letnjih dana. Otkrijte svet misterioznih legendi o Bogorodici u steni i Županovoj ljubavi, koje se vezuju za ovo magično mesto. Ovo, naravno, nije sve što najstarija banja u Srbiji nudi. Sokobanja i njena okolina prepuni su netaknutih dragulja prirode koji će vas oduševiti i pružiti nezaboravan odmor.

Kopaonik

Kopaonik s pravom nosi titulu jednog od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Atraktivan i tokom zimske i tokom letnje sezone, ova planina bogata prirodnim bogatsvima pruža Vam šansu da organizujete idealan odmor.Sa svojih 30 staza i 20 žičara, Kopaonik predstavlja najveći ski-centar u Srbiji. Bilo da ste iskusan skijaš ili neko ko tek želi da se upozna s ovim sportom, na Kopaoniku ćete naći odgovarajuću stazu za Vas. Jedinstvena aktivnost u Srbiji koju ovaj ski-centar nudi je noćno skijanje.

Ljubitelji ekstremnih sportova na padinama Kopaonika mogu naći brojne interesantne izazove, kao što su planinski biciklizam, alpinizam i paraglajding. Najnovilji u ponudi Kopaonika je i uzbudljivi rafting Ibrom. Neizostavno je spomenitu i rajsku prirodu Kopaonika. Semeteško jezero sa svojim neobičnim pokretnim plutajućim ostrvima još jedna je od neobičnih atrakcija koje Kopaonik nudi.

U blizini se nalazi i Jelovarnik, drugi najveći vodopad u Srbiji, i čuvena Dolina jorgovana na reci Ibar. Ukoliko vas je raznovrsna ponuda Kopaonika zaintrigirala, najbolje bi bilo da se uputite ka ovoj planini i sami se uverite u njenu lepotu. Na našem blogu 5 najposećenijih planina u Srbiji pripremili smo poseban odeljak posvećen ovoj turističkoj destinaciji. Na njemu možete naći korisne informacije o najzanimljivijim atrakcijama, smeštaju i cenama.

Zlatibor

Još jedan izuzetno popularan turistički centar Srbije je planina Zlatibor, poznata po svojim prirodnim lepotama. Najposećenije mesto je gradsko jezero i ski-centar Tornik, koji nudi i veliki broj aktivnosti van zimske sezone. Sem njih, Zlatibor obiluje brojnim skrivenim destinacijama koje takođe vredi posetiti.

Ako ste ljubitelj prirode, posetite vodopad Gostilje oko kog se nalazi prava mala oaza netaknute prirode. Stopića pećina je još jedna destinacija koja oduševljava turiste lepotom svog nakita i vodopada. Nedavno su u nju postavljena i raznobojna svetla koja čine da izgleda još spektakularnije.

Zanimljiv je i muzej Staro selo, smešten u obližnjem Sirogojnu. U njemu se možete upoznati sa bogatom tradicijom zlatiborskog okruga i videti autentične brvnare i predmete.

Divno mesto za najmlađe je Dino & Avantura park, koji omogućava istovremeno i zabavan i edukativan odmor. Deca se mogu upoznati sa replikama dinosaurusa u prirodnoj veličini ili oprobati svoje fizičke aktivnosti na poligonima Avantura parka.

Najnovija u bogatoj turističkoj ponudi Zlatibora je Gold gondola, najduža panoramska žičara na svetu. Krstarenje oblacima sa pogledom na živopisne krajolike Zlatibora pružiće Vam nezaboravno iskustvo.

Ukoliko su Vam se destinacije koje smo odabrali dopale, pozivamo Vas da se uputite na naš sajt Bookaweb. Na njemu ćete otkriti još mnogobrojne božanstvene destinacije koje Srbija skriva i pronaći sve bitne informacije o njima. Krenite s nama na put kroz čarobne predele i upoznajte Srbiju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.