Trodnevna tura kroz zapadnu Srbiju

ture kroz Srbiju

0

Šta je prvo na šta pomislite kada je reč o zapadnoj Srbiji? Guste i zelene šume četinara, odlično pečenje, komplet lepinja ili najbolji duvan čvarci? Sve to je karakteristično za gradove o kojima ćemo danas pisati. Čačak, Užice i Valjevo su divni gradovi zapada naše zemlje koji mogu da ponude mnoštvo zanimljivih atrakcija svim svojim gostima. Zapad Srbije je jedno posebno mesto, skriveni dragulj Srbije koji jedva čeka da bude istražen i otkriven.

Čačak – najlepši grad Šumadije

Vaša trodnevna tura kroz zapadnu Srbiju bi mogla najpre započeto u gradu poznatom po najboljem pečenju u celoj Srbiji. Naravno, reč je o Čačku. U poslednjih nekoliko godina Čačak je napredovao velikom brzinom, tako da je njegova turistička ponuda sve veća i sve bolja. Tokom vašeg boravka u ovom gradu, naša preporuka je da obiđete rimske terme koje se nalaze u srcu grada, kao i da se prošetate predivnim, velikim parkom. Naravno, odlazak u neku od čačanskih, poznatih pečenjara je nešto što morate da uradite tokom odmora u Čačku. Ukoliko se pitate gde je najbolje da odsednete u ovom gradu, tu je stan na dan Čačak. Ovde ćete pronaći najbolju ponudu raznolikog smeštaja, tako da smo sigurni da ćete pronaći najbolji smeštaj koji će dodatno ulepšati i upotpuniti vaš odmor.

Užice – grad u kome se vozi pod ručnom

Autor: Emilija Todorović

Nedaleko od Čačka, na svega sat vremena vožnje kroz divnu Ovčarsko-kablarsku klisuru i njene manastire, nalazi se još jedan divan grad zapadne Srbije. Užice sa svojim uzbrdicama i raznobojnim kućama koje su načičkane po brdovitim uzvišenjima i obroncima je jedan neverovatno zanimljiv i simpatičan gradić koji, verovali ili ne, ima veoma impresivnu i zanimljivu turističku ponudu. Tokom vašeg odmora u ovom gradu obavezno se prošetajte užičkom plažom i potom kroz tunele dođite do prelepe Velike Brane reke Đetinje. Ovaj veličanstven prizor mnoge ostavlja bez daha, a pejzaž je savršen za stvaranje odličnih slika. Naravno, možda je i suvišno pominjati, ali užička komplet lepinja sa pretopom je tradicionalni specijalitet ovog kraja kom ćete uvek rado vraćati. Stan na dan Užice je tu da vam pruži samo najbolju uslugu i najbolji smeštaj u ovom gradu.

Valjevo – grad velikih ljudi

Valjevo, mesto rođenja Desanke Maksimović, Milovana Glišića, Matije Nenadovića, je zaista mesto velikih i značajnih ljudi koji mnogo dobrih, korisnih i veoma značajnih stvari učinili za svoju zemlju. Valjevo je, samim tim, grad bogate kulture i istorije i prava riznica srpske, kulturne baštine. Ušuškan u kotlini Kolubare, Valjevo se smatra jednim od najstarijih naselja uSrbiji.Ovaj grad na zapadu naše zemlje, iznedrio je veliki broj poznatih ličnosti i mnogo toga podario otadžbini. Bez obzira da li ste ljubitelj kulturnih sadržaja ili vam više odgovara opuštajuća relaksacija u prirodi, ovaj grad krije nekoliko zanimljivih mesta i kulturnih sadržaja koji će ulepšati vaš odmor. Stan na dan Valjevo nudiće vam veliki broj odličnih apartmana i raznih smeštajnih objekata.

Za koju god turu po zapadnoj Srbiji da se odlučite, verujemo da će vam pružiti nešto posebno, drugačije i nesvakidašnje, tako da nećete zažaliti. Prema tome birajte pažljivo, u skladu sa svojim karakterom, godinama i željama. Nadamo se da vam je ovaj tekst pružio korisne informacije za koju god turu da se odlučite, a na vama je da se prepustite i uživate.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.