Top 5 jezera Srbije

Najlepša jezera Srbije

0

Zemlja livada, skrivenih dragulja, netaknute prirode, razvijene ekologije, zemlja jezera, sve to i mnogo više je naša Srbija. Jezera Srbije su ono najlepše što je priroda nama poklonila. Svojom staklastom površinom vode, kao i zelenkastim i tirkiznim nijansama jezera privlače veliki broj turista, ne samo iz zemlje, već i iz regiona i to tokom cele godine. Ponekad, mogu biti i idealna zamena za letovanje na moru.

Jezero Perućac


Jezero Perućac je danas jedna od najtraženijih destinacija i uskoro preti da prestigne Srebrno jezero po svojoj popularnosti i posvećenosti. Zbog velike popularnosti koja neprestano raste, takođe raste i ponuda odličnog smeštaja. Perućac smeštaj je raznolik i ponuda je odlična. Verujemo da će svako pronaći baš nešto za svoj ukus. Ono što privlači veliku pažnju svih zainteresovanih turista jeste lepota prirode koja okružuje ovo veštačko jezero, smešteno na zapadu naše divne i bujne zemlje. Ovo jezero nudi svim zaintersovanima jako bogatu i atraktivnu turističku ponudu. Bilo je da reč o splavarenju jezerom, istraživanju trim staza okolne prirode ili prosto relaksacija na prepoj obali tirkiznog jezera sa kog se pruža veličanstven pogled, gotovo da je sigurno da ćete biti zadovoljni i oduševljeni. Do ovog jezera se najbolje dolazi prateći put do Bajine Bašte koja je udaljena od Beograda 167 km.

Palićko jezero


Ovaj tekst ne bi bio potpun bez najvećeg jezera u Srbiji, čuvenog i prelepog jezera Palić. Pored toga, ovo je jedno od neverovatno popularnih destinacija za odmor cele porodice. Za Palić se vezuju i razne, zanimljive legende, tako da mnogi veruju da je ovo jezero bilo nekada davno deo Panonoskog mora. Palićko jezero je prirodno dobro Srbije, tako da je naša preporuka da ga što pre posetite i u njemu potražite beg od vrelih, letnjih vrućina. Jezero, kao i park koji ga okružuju su najveće atrakcije okoline Subotice koje uvek iznova bude pažnju sve većeg broja gostiju. Jezero je odlično i za lov i ribolov, a obavezno posetite i lepo uređeni mini Zoo vrt na Paliću koji se nalazi kraj obale jezera, u kome se nalazi nekoliko različitih vrsta životinja.

Srebrno jezero

Srebrno jezero je danas dobilo istaknut status jezera koja je najčešće posećeno u celoj zemlji. Posebna atrakcija ovog jezera jeste njegova neobična i jedinstvena srebrnaksta boja na kojoj se prelivaju zraci mesečine.Ovo jezero može biti idealna zamena za more, a istovremeno je i daleko povoljnija opcija. Savršena je destinacija za odmor cele porodice i nudi svim gostima bogatu i sadržajnu ponudu. Plaže Srebrnog jezera su idealna mesta za relaksaciju i odmor. Poseduju niz udobnih ležaljki i širokih suncobrana, a za sve ljubitelje kampovanjana postoji i odličan prostor za kamp kućice i šatore. Tokom leta plaže su često prepune, a nivoi vode su različiti, tako da i najmlađi mogu da se bezbedno okupaju. Naša preporuka je da nakon relaksacije i kupanja se oprobate u igranju odbojke na pesku.

Ukoliko tragate za malim oazama, onda su neka od ovih jezera prava mesta za vaš idealni odmor i uživanje u svim čarima i blagodetima prirode. Naravno, za potrebe ovog teksta smo izdvojili samo naša najpopularnija jezera, ali širom cele zemlje možete pronaći još divnih jezera koja će vaš odmor oplemeniti i pomoći vam da stvorite neke od najlepših uspomena.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.