Putevima vina u Srbiji

In vino veritas

0

In vino veritas – rečenica koja kroz vekove ide uz vino i koja pokazuje njegovu vrednost i važnost u različitim kulturama širom sveta. Vino je simbol lepote, uživanja, hedonizma, kvaliteta, trajanja i duge tradicije. Imajući sve to na umu, ne bi trebalo da vas iznenadi činjenica kako su se određeni delovi Srbije posvetili u potpunosti stvaranju najboljeg i najkvalitetnijih vina. U ovom kratkom tekstu biće upravo reči o takvim delovima naše zemlje.

Najlepše vinarije u Srbiji – mesta tradicije i istorije

Najlepše vinarije u Srbiji su predivna mesta koja su puna retkih, kvalitetnih i odličnih vina, mesta puna tradicije i duge istorije. Vina koja se proizvode u njima, već dug niz godina, neka su najboljih i najpopularnijih vina u celoj zemlji i to sa veoma dobrim razlogom. U ovom tekstu ćemo pokušati da vam predočimo šta je to po čemu se najpopularnije vinarije u Srbiji posebno ističu i šta je to što njihova vina čini tako dobrim i jedinstvenim. Srbija je ima sreću da bude obdarena vrhunskim sortama vina, ukoliko vas zanima koja su to, samo nastavite da čitate.

Vinarije Valjevo


Verovali ili ne, Vranje je mesto u kome ćete pronaći najbolja i veoma kvalitetna vina. Upravo takva vina proizvodi poznata i istaknuta vinarija Aleksić koja je dugu tradiciju stvaranja najboljeg vina donela iz Dalmacije. Nekada davno, u Dalmaciji, porodica Aleksić je uspešno proizvodila ukusno, resko i slatkasto vino, a potom je svoj porodični biznis proširila i u Valjevo. Koliko se pitate gde leži tajna uspeha ove vinarije, odgovor je sasvim jednostavan. Tajna je ljubav. Reč je o velikoj ljubavi prema uzgajanju najkvalitetnijih sorti vina, a za vas smo izdvojili neka od najpoznatijih sorti vina:

  • Žuti cvet
  • Sevdah
  • Arno
  • Bonaca
  • Kardaš
  • Nostalija
  • Rose
  • Barbara

Odmor u Vranju- što da ne?

Vranje je mesto ušuškano na raskršću puteva, na burnoj pozornici juga Srbije. Ono je mesto satkano od suprotnosti, kao i od duge tradicije i bogate kulturn baštine. Vranje je jedinstven grad u Srbiji. Vranje je poznato kao prestonica melosa: malo koji kraj Srbije iznedrio je toliki broj živopisnih i raznovrsnih pesama, igara i muzike. Bogata tradicija Vranja čini ovaj grad fascinantnim mestom. Poseta nebrojanim starim zdanjima i muzejima, otkrivanje živopisne lokalne tradicije posetom manifestacijama, rekreacija u prirodi ili, prosto, uživanje uz dobru kafu u Brankovoj ulici i posmatranje života grada. Nadamo se da smo vam pružili dovoljno razloga da posetite Vranje i da uživate u vranjskim vinima koja su vrhunskog kvaliteta. Stan na dan Vranje je tu da vam pruži samo najbolji, najudobniji i najsigurniji smeštaj. Jedan klik vas deli od odličnih smeštajnih jedinica koje će da dodatno upotpune vaš odmor i doživljaj ovog grada.

Vinska avantura u Kladovu


Poput Vranja i Kladovo je grad bogate istorije, kulture i tradicije. Shodno tome, nije nikakvo iznenađenje činjenica da se u ovom gradu nalazi jedna od najboljih vinarija Srbije. Vinarija Duša u Kladovu jedna je od najboljih u celoj zemlji i ponosi se odličnim sortama vina koje su vrhunskog kvaliteta i ukusa. Kao što vidite, vinarije Srbije zaista su lepa i jedinstvena mesta koja će vas uvek iznova oduševiti, a mi se nadamo da vas je ovaj tekst detaljno sproveo kroz naše najbolje vinarije i najkvalitetnija vina. Kladovo je samo jedan od gradova Srbije koji se ponosi svojom dugom, vinskom tradicijom.

Odmor u Kladovu

Kladovo je odlično mesto za odmor, pogotovo za sve one koji vole nešto mirniji i povučeniji odmor. Mnoštvo je divnih i značajnih lokaliteta u Kladovu u kojima možete uživati. Tokom posete Kladovu bićete odušeljeni značajnim lokalitetima i dugom istorijom koja će vas fascinirati. Kladovo smestaj je tu da vam pruži odličan smeštaj po veoma povoljnim i pristupačnim cenama. Smeštajne jedinice su udobne, lepo uređene i komforne, a vaša bezbednost i ugođaj su uvek na prvom mestu.

Putovanje po Srbiji je uvek dobra ideja, a kada u to uključimo kvalitetna vina i istaknute vinarije, onda svaki odmor postaje još lepši. Uživajte u našem tekstu, koji će se truditi da vam prenese vinsku magiju. Otvorite sva svoja čula i istinski osetite lepote širokih polja rasprostranjenih u svim krajevima naše zemlje. Zaputite se putevima vina i zadovoljite sva svoja čula.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.