Pokloni za Novu godinu: ideje za jeftine poklone

0

Bliže se praznici, a samim tim, i vreme kada se spremaju pokloni za Novu godinu ili Božić. Da biste izbegli lupanje glavom u zadnji čas, počnite na vreme sa pripremom. Takođe, izbegavajte kupovinu u zadnji čas zbog gužvi, a i tada je veća verovatnoća da će stvari za kojima tragate biti rasprodate. Obavezno odredite unapred budžet za poklone, idealno odmah kada primite decembarsku platu. U duhu povećanja cena svega, donosimo vam ideje za jeftine poklone za Novu godinu.

Ručno rađene božićne i novogodišnje čestitke

Kada su u pitanju vaši katolički i protestantski prijatelji, ne zaboravite da oni Božić proslavljaju 25. decembra i da tada razmenjuju poklone, za razliku od pravoslavaca. Ukoliko želite da im poklonite neki znak pažnje, možete početi od čestitke za Božić. Pustite mašti na volju i izradite ih ručno. Vaši prijatelji sigurno će ceniti ovakav znak pažnje. Trebaće vam nešto kartona, bojice, papir u boji, kao i drugi materijali koji su dostupni u knjižarama. Postoje zaista brojne ideje i tutorijali za dizajn na internetu, poput klipova na YouTube-u i Pinterest-u.

Uz to možete dodati i neki prigodan poklon, bocu vina ili neku sitnicu koja vas podseća na njih. Ako su vaši prijatelji u potpunosti prihvatili duh praznika u Srbiji, onda praznično darivanje možete obaviti i za Novu godinu. Novogodišnje čestitke pravi su dodatak, naročito za poklone koji mogu da se potroše. Čestitke ipak ostaju i mogu se čuavti u nekoj lepoj kutiji za uspomene (što ujedno može biti i lep poklon za Novu godinu).

Personalizovani pokloni

Ukoliko su vam tradicionalni pokloni za Novu godinu preskupi, možete se odlučiti za sitnice sa ličnim pečatom. Ako vaš dragi voli da majstoriše, možete mu kupiti privezak za ključeve u obliku pahuljice, koji je ujedno i 18 alata u jednom. Ako pak u kući imate pivopiju, možete uzeti zaista lep prsten koji je u isto vreme i otvarač za flaše.

Ovakvi pokloni ne koštaju ni 1000 dinara, ali ostavljaju dobar utisak. To su pokloni koji primaocu govore da ga poznajete i mislite na njega. Stoga razmislite šta je neka sitnica koja bi obradovala osobu kojoj je namenjena, a u skladu je sa njenim hobijima, poslom, interesovanjima i ličnošću.

Rokovnik, kalendar ili adresar za poslovne ljude

Bilo da ovo kupujete dragoj osobi koja je tek počela da radi, poslovnim partnerima ili kolegijalnim pojedincima na poslu, ovo je vanvremenski poklon koji ne košta mnogo. Moguće je kupiti rokovnike koji su zaista skladno urađeni i prijemčivi oku, a ako želite da ostavite lični pečat i vešti ste, možete uzeti i najobičniji i ukrasiti ga.

Uramljena fotografija nekog posebnog trenutka

Ram za sliku možete kupiti za nekoliko stotina dinara, a izrada fotografije zavisi od veličine, ali su one standardne ispod 100 dinara uglavnom. Ovo je dakle jeftin, ali vrlo lep poklon. Izaberite fotografiju koja je na neki način obeležila godinu za vama ili vaš odnos. Ovaj poklon za Novu godinu sugeriše koliko cenite odnos koji imate sa tom osobom, uz nadu da će biti još puno posebnih trenutaka u Novoj godini i daljoj budućnosti.

Lampa za čitanje, obeleživači za knjige i slično za vašeg knjigoljupca

Ljudi koji vole da čitaju neizmerno će ceniti to što mislite na njihov hobi. To pokazuje jednu duboku dozu razumevanja za njihovu sferu interesovanja. Od nekoliko stotina dinara do preko 2000 koštaju lampice za čitanje sa nastavkom koji se kači na knjigu. Na taj način moći će da uživaju u čitanju pred spavanje, bez ometanja osobe pored njih, naročito ako ste vi ta osoba.

Ukoliko već poseduju lampicu za čitanje, možete ih obradovati obeleživačem za knjige, nekom sitnicom koja ima veze sa njihovom omiljenom knjigom ili majicom sa motivima iz nje. 

Za one koji baš žele da poklone nešto nesvakidašnje, obradujte ih tako što ćete pročitati njihovu omiljenu knjigu, iako vam možda to i nije najdraža aktivnost. Na taj način, ne samo da ćete im pokazati koliko ih volite, već će imati još jednu osobu s kojom će moći da razmenjuju mišljenja.

Pokloni za Novu godinu ne moraju biti skupi da bi bili autentični. Nova godina je i vreme čarolije, pa uz malo kreativnosti i sa niskim budžetom možete uspeti da obradujete najmilije i pokažete im koliko ih volite.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.