Planine u razvoju – savršena kombinacija urbanog i planinskog

najlepše planine Srbije

0

Da li ste nekada razmišljali o tome da umesto uobičajnog letovanja pored obale mora, ovo leto provedete na planini? Može biti jedna veoma dobra promena ne samo za vas, nego i za celu porodicu. Naše planine su odlična destinacija za odmor tokom svakog perioda u godini. Za sve one koji žele da pobegnu od dugih letnjih vrućina, prijatna i sveža klima koja vlada na našim planinama doći će kao pravi blagoslov. Zbog toga smo za vas izdvojili nekoliko popularnih, srpskih planina koje su danas u rastu i razvoju. Verujemo da ćete upravo na takvim planinama doživeti najbolji spoj dva suprotna sveta, planinskog i onog urbanog.

Zlatibor- doživite zlatnu bajku

Naravno, Zlatibor se nalazi na samom vrhu naše liste. Ova planina je, pogotovo u poslednje vreme, doživela pravi procvat. Kada je reč o njenoj rapidnoj i nezaustavljivoj urbanizaciji, Zlatibor je mesto kome nema premca. Može se slobodno reći kako upravo ova planina poseduje najbolje od dva sveta. Ukoliko želite urbanost, modernost i eksuzivnost, centar Zlatibora je tu da vam sve to pruži.
Najbolje kafiće, restorane, atrakcije i provod sa lakoćom ćete pornaći na Zlatiboru. Ukoliko želite mir, tišinu i pravu prirodu, dobićete i to, kada se udaljite od centra planine. Okolina Zlatibora još uvek na određnim mestima čuva ono što je najutentičnije na toj planini, njenu najlepšu prirodu koja će vas ostaviti bez daha.

Stara planina- istražite sve njene lepote

Sledeća na listi je sve popularnija i traženija destinacija kako za zimski, tako i za letnji odmor, čuvena Stara planina. Ovo turističko mesto još uvek nije ispunilo svoje pune kapacitete, a verujte nam, poseduje ih mnoštvo. Stara planina raste i razvija se postepeno, tako da ovde još uvek možete zateći bujnu i netaknutu prirodu u svojoj autentičnoj veličanstvensti i neukroćenoj lepoti. Naravno, na urbanizaciji Stare planine radi se punom parom, tako da ćete i na ovoj planini osetiti uticaj grada, modernih tokova i savremenih trendova, samo u manjoj meri nego na Zlatiboru.

Odmor na Staroj planini- uvek dobra ideja, ali gde odsesti?

Stara planina pružiće vam odmor iz snova, ukoliko se dobro organizujete i isplanirate svoje putovanje. Sa porastom turizma raste i potražnja za dobrim, sigurnim i proverenim smeštajnim jedinicama. Stara planina smeštaj je tu da vam upravo to i pruži.
Na ovoj stranici pronaći ćete najbolju ponudu raznovrsnog smeštaja koji će udovoljiti potrebama cele porodice. Većina smeštajnih objekata je smeštana u jako lepe i popularne delove planine, tako da vam je fantastičan pogled i prirodan ambijent zagarantovan.

Divčibare- odmor u netaknutoj prirodi

Naš treći izbor su, bez premišljanja, Divčibare. Divčibare su još jedna u nizu planina koje poseduki taj savršen i jedinstven spoj urbanog i prirodnog, mada ova popularna, turistička destinacija više naginje ka prirodnom još uvek. Ipak, Divčibare iz sezone u sezonu razvijaju svoju turističku ponudu. Tokom leta je u ovoj regiji veoma zastupljen banjski turizam, dok je zimi skijanje dominantno, tako da ljubitelji snega i zimskih aktivnosti rado posećuju ovo mesto svake godine. Planina Maljen je bogata izvorima hladne, planinske i lekovite vode. Iz pukotine iz koje voda izbija struji hladan vazduh, što čini vodu sa izvora neverovatno hladnom, ali i lekovitom za čitav organizam.

Kako pronaći smeštaj na Divčibarama

Ukoliko se pitate kako da pronađete najbolji smeštaj na Divčibarama, onda ste na pravom mestu jer ćete jednim klikom na smeštaj Divčibare pronaći najraznovrsniju i najbolju ponudu različitih smeštajnih jedinica i to po odličnim i veoma povoljnim cenama. Danas, Divčibare nude svim svojim gostima mnogobrojne apartmane, vile i odmarališta, tako da će svako uspeti da pronađe nešto po svom meri i ukusu.

Nadamo se da je ovaj tekst uspeo u svojoj nameri da vam pruži dobre i zanimljive predloge za vaš odmor na planini. Ne oklevajte i ne čekajte previše dugo kako bi vaša planinska avantura počela. Ove planine su tu i čekaju na vas. Uživajte u otkrivanju njihovih čari i prirodnih lepota.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.