Nove najpopularnije destinacije u Srbiji

gradovi Srbije

0

Srbija je zemlja puna skrivenih lepota i dragulja. Mnoštvo je prelepih destinacija u našoj zemlji koje je potrebno dodatno istražiti i otkriti njihove čari. Naravno, kada se pomisli na Srbiju, velika većina pomisli najpre na Beograd, Novi Sad i Niš, kao i na popularne planinske destinacije poput Zlatibora i Kopaonika. Ipak, Srbija poseduje i mnogo više od toga. Druga mesta naše zemlje zaslužuju jednaku pažnju i popularnost zbog svoje impresivne i bogate turističke ponude i zbog neprestanog razvoja i napretka. Izdvojili smo za vas nove, popularne gradove Srbije.

Osetite srednjovekovnu magiju Smedereva

Smederevo, grad bogate istorijske prošlosti i drevna kapija Dunava, grad najboljeg vina i romantičnih zalazaka sunca, grad dobrih ljudi i tradicionanih specijaliteta, grad u kome se nalazi čuvena Smederevska tvrđava. Smederevo je mesto koje čuva svoju tradiciju i raskošnu istorijsku baštinu, dok se autentična srednjovekovna magija najbolje oseća unutar zidina impozantne i veličanstvene tvrđave koja je nemi svedok jednog davnog vremena i bogate, često tubrolentne srpske istorije. U Smederevu se proizvode neka od najboljih vina u našoj zemlji, tako da će vaša srednjovekovna avantura biti dodatno upotpunjena degustacijom kvalitetnih vina koja se prave samo od prvoklasnog grožđa. Stan na dan Smederevo je tu da vam pruži najbolji i najkvalitetniji smeštaj kako bi vaš boravak u ovom divnom gradu prošao još uspešnije i lepše.

Aranđelovac – grad zelenila i mineralnih voda

Aranđelovac je jedan od lepših i raskošnijih gradova Srbije, mesto koje neguje istoriju i tradiciju. Ovaj grad je idealan za romantične šetnje u dvoje, kao i za porodice kojima treba mir i kratak predah. Još jedna od prednosti Aranđelovca jeste blizina Bukovičke banje. Aranđelovac je grad koji je smešten u podnožju planina Bukulja i Benčac, a u njegovoj okolini se nalazi čuveno mesto na kom je podignut Prvi srpski ustanak. Kao što vidite istorija ovog grada je i više nego bogata i impresivna. Ovaj mali grad najpoznatiji je po lečilištu koje je smešteno u samom srcu grada, Bukovičkoj Banji, koja važi za jednu od najlepših banja u Srbiji. Aranđečpvac je jedan poseban grad koji prepliće dugu tradiciju i najsavremenije metode medicine. Ova banja uspešno leči mnoga oboljenja i razne zdravstvene probleme. Arandjelovac smestaj je raznovrstan i sigurni smo da ćete pronaći nešto što odgovara baš vama i što je po vašem ukusi i meri.

Kraljevstvo akva parkova – Jagodina

Autor: Adam Radosavljević

Jagodina je jedan od prvih gradova naše zemlje koji je počeo da ulaže u svoje resurse i industriju. Sve to je uticalo na razvoj turizma ovog grada i na njegov veliki potencijal koji, još uvek, nije sasvim iskorišćen. Danas je Jagodina grad koji se može pohvaliti karakterističnim i zanimljivim atrakcijama poput Muzeja voštanih figura, Akva parkom i Zoološkim vrtom.Sve tri atrakcije učiniće vaš odmor u Jagodini nezaboravnim i idealne su za stvaranje uspomena koje ćete jako dugo pamtiti. Jagodina je grad koji je odličan i za porodične odmore. Najmlađi će se posebno obradovati vodenim atrakcijama i raznobojnim toboganima, kao i Zoo vrtu u kome će moći da se upoznaju i druže sa životinjama. Sve što vam je potrebno za idealan odmor jeste siguran, dobar i komforan smeštaj koji će da ispuni i prevaziđe sva vaša očekivanja. Jagodina smestaj je tu da vam upravo to i pruži. Ovde ćete pronaći samo najbolju ponudu odličnih smeštajnih jedinica po sjajnim cenama, na vama je samo da izaberete i krenete na svoj odmor što pre.

Nadamo se da smo vam dali nekoliko zanimljivih predloga. Ovi gradovi Srbije su nekada sasvim nepravedno zapostavljeni i zaslužuju više poseta i pažnje. Zbog toga, na vama je da spakujete svoje kofere i zaputite se u novu avanturu istraživanja ovih prelepih gradova. Sigurni smo da ćete otkriti još neke njihove zanimljive čari.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.