Najlepši vojvođanski rezervati prirode

predivna mesta severa zemlje

0

Rezervati prirode su divna mesta koja će vam pružiti ono najbolje što je priroda poklonila našoj zemlji, a poklonila je mnogo toga. Rezervati prirode postali su neprocenjivo blago koji pružaju svim turistima dragocenu mogućnost da se zaista dobro upoznaju sa pravom, netaknutom i neukrotivom prirodom. Rezervati se dele na:

  • Specijalne
  • Stroge
  • Naučno-istraživačke

Carska bara


Carska bara se sastoji iz spleta različitih ekosistema. Močvarni, rečni, kao i stepski ekosistemi zastupljeni su u ovoj bari koja je postala skrovište mnogih retkih vrsta biljaka i životinja koje se mogu pronaći jedino u ovoj bar. Reke, kanali, bare i jezera naizmenično se smenjuju na prostoru Carske bare, baš kao što se smenjuju boje bara i jezera od plave preko zelene pa sve do smeđe. Carska bara se nalazi na svega 20 km udaljenosti od prelepog grada Zrenjanina, tako da vaš boravak u ovim krajevima možete završiti u šarmantnom Zrenjaninu, gradu zadivljujuće arhitekture i gostoprimljivih domaćina. Ukoliko se pitate gde je najbolje da odsednete, tu su apartmani Zrenjanin koji vam nude najbolju ponudu smeštaja po veoma povoljnim i pristupačnim cenama.

Prelepa priroda nadomak Pančeva


Na svega 21 kilometar od Pančeva nalazi se područje koje je nastalo kao ostatak plavnih šuma koje su nekada dominirale dunavskim adama. Reč je o Rezervat predstavlja adu širine 2 do 7 kilometara, na kojoj se nalaze:

  • Topole
  • Bele vrbe
  • Jaseni
  • Hrast lužnjak

Izletnici i pecaroši će biti oduševljeni delovima Dunavcem i Zimovnikom, koji su idealni za stvaranje fotografija. Ovi delovi će vam pružiti prelepe pejzaže i nestvarne vidikovce, dok će vas priroda celog rezervata u potpunosti zadiviti. Kako bi imali dovoljno vremena da istražite sve lepote ovog rezervata nadomak Pančeva za to vam je potrebno izvesno vreme, kao i odličan, siguran i proveren smeštaj. Stan na dan Pančevo je zbog toga pravi izbor za vas. Na samo jedan klik ste od toga da pogledate najbolju ponudu kvalitetnog smeštaja u ovom gradu i da pronađete ono što je najbolje za vas.

Nacionalni park Fruška gora


Priroda Srbije je ono najlepše što Srbija ima da nam ponudi. Možemo se smatrati srećnim što su tako divna i netaknuta prirodna bogatstva upravo data nama na raspolaganje. Zbog toga podržimo i čuvajmo našu prirodu, njene lepote, njene izvore čistih, mineralnih voda, njene prostrane livade, zelene šume, kao i retke biljne i životinjske vrste. Fruška gora sa svojim nacionalnim parkom je upravo jedno takvo divno mesto koje će vas oduševiti svojom lepotom i bujnom prirodom.

Fruška gora smeštaj

Kako je rastao turizam ove regije, tako je rasla i potreba za kvalitetnim i dobrim smeštajem. Danas ovde možete pronaći odlične smeštajne jedinice koje će vam pružiti sve što vam treba za savršen odmor u prelepoj prirodi nacionalnog parka. Gotovo da ne postoji ništa lepše nego kada nakon napornog dana koji provedete u prirodi dođete u udoban i komforan smeštaj. Apartmani Fruška gora su tu da vam pruže upravo takav ugođaj i jedno posve jedinstveno iskustvo koje ćete jako dugo pamtiti.

Kao što vidite predivnih mesta za odmor u prirodi je u našoj zemlji pregršt. Na vama je da smo izaberete ono što vama najviše odgovara. Uprkos svim izazovima, prirode i dalje opstaje i odoleva sve napadnijoj urbanizaciji i sve većem i većem zagađenju. Zbog toga želimo da skrenemo još jednom pažnju na veliki značaj naše prirode i na to koliko svi zavisimo od nje i njenog napretka. Čuvajmo našu prirodu i njene dragocene rezervate. Bez prirode nema ni nas.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.