Mesta za najbolji odmor u netaknutoj prirodi

0

Putovanje po Srbiji može biti jedna zabavna i nezaboravna avantura koja će da okupi celu porodicu. Na našu sreću, Srbija je zemlja koja je bogata prirodnim bogatsvima i na njenom svakom koraku možete pronaći neizmerne lepote i divne pejzaže koji će vas podsetiti na sliku sa razlednice. Mesta za savršeni odmor je mnoštvo, na vama je samo da izaberete ono što odgovara vama i vašim željama.

Istraživanje lepota Fruške gore

Nacionalni park Fruška gora je jedan od najlepših u celoj zemlji i ponosno krasi severne delove Srbije. Životinjski svet ovog nacionalnog parka je jednako impresivan, tako da će svi ljubitelji prirodi biti oduševljeni lepotama Fruške gore, a ukoliko želite da se odmorite, u popuarnom etno kompleksu Vrdnička kula nalazi se nekoliko restorana nacionalne kuhinje u kojima možete uživati u napicima i tradicionalnim specijalitetima. Nacionalni park Fruška Gora se ponosi i nekim od najdivnijih jezera Srbije. Jezera su pravi izbor tokom leta kada nam je svima potrebno da pobegnemo od gradske gužve, galame i vrućine. Jezero Međeš je savršeno za kupanje preko leta jer je njegova plaža lepo uređena i poseduje teren za odbojku na pesku. Fruska gora smeštaj je odličan i veoma raznovrstan i poseduje baš sve što vam treba za savršen odmor na ovoj divnoj, vojvođanskoj planini koja prosto pleni svojom jedinstvenom lepotom i sve impresivnijom, turističkom ponudom.

Planinarenje po šumovitim krajolicima Tare


Šumovita i brdovita planina Tara, mesto koje poseduje neverovatno bogat i raznovrstan biljni i životinjski svet. Priroda ovog zadivljujućeg nacionalnog parka je u potpunosti impresivana i još uvek uspešno odoleva urbanizaciji. Guste šume i zeleni proplanci Tare proglašeni su nacionalnim parkom još davne 1981.godine, a Tara je to zaista i zaslužila svojom veličanstvenom lepotom i vidikovcima od kojih sasvim zastaje dah. Neukrotiva, planinska reka Drina dodatno ulepšava njenu bogatu prirodu i krasi njene srdme i kamenite obale. Vidikovci Tare pružaju jedinstveno i neponovljivo iskustvo, a istovremeno ostavljaju sve svoje posetilace apsolutno bez daha. Zapravo su vidikovci ti koji najbolje utiču na razvoj turizma ove regije, kao i dva nestvarno lepa jezera, Zaovinsko i jezero Perućac. Sve što vam je još potrebno kako bi ste ostvarili savršen planinski odmor jeste odličan, komforan i proveren smeštaj. Smeštaj Tara pružiće vam upravo to i onda vaš idiličan, planinski odmor može da zaista počne.

Bajkoviti odmor na Uvcu


Iako reka Uvac nije jedna od najvećih reka u našoj zemlji, ona vijuga kroz najlepše krajolike Srbije. Zlatar i Zlatibor su samo neka od divnih, šumovitih mesta kroz koje prolazi ova prelepa reka neobične boje, tako da nije nikakvo iznenađenje što se upravo ova reka najčešće nalazi na prelepim razglednicama koje promovišu turizam Srbije. Uvac je najveće stanište retkog i veličanstvenog beloglavog supa u Srbiji. Uvac i njeni krivudavi meandri učinili su okolinu ove reke jednom od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Mesta za odmor pored ove divne reke ima zaista napretek, na vama je da izaberete najbolji smeštaj koji će vam sasvim odgovarati. Uvac smeštaj je tu da svim svojim gostima ponudi samo najbolje apartmane i najbolju uslugu, kao i odlične smeštajne objekte.

U nedostatku mora u Srbiji, reke, jezera i planine, dobijaju značajnu turističku ulogu i sve više se razvijaju i pripremaju da ugoste turiste širom zemlje, ali i regiona. Zato im treba dati priliku i otkriti sve pogodnosti i čari koje nude, a nadamo se da vam je ovaj tekst upravo u tome i pomogao.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.