Kurs Kreativnog Pisanja – Septembar 2022

0

Dobrodošli na kurs kreativnog pisanja! 

Oduvek ste sanjali o tome da postanete pisac? Želite da saznate kako da objavite – i napišete – knjigu? Onda je ovaj kurs kreativnog pisanja za vas!

Kako izgleda online kurs?

Svake nedelje pišete po jednu priču na zadatu temu uz predavanja o kreativnom pisanju 🙂 Vaše priče se pregledaju i od strane predavača ali i od strane drugih polaznika.

Kurs kreativnog pisanja formira vas kao pisce i detaljno objašnjava kako da napišete knjigu – ali i da je prodate i zaradite od pisanja! Cilj kursa je takođe i da saznate kako teče kreativnost, da vas ohrabri da pišete i da vam omogući da uživajte u procesu stvaranja.

Želite da saznate kako da objavite – i napišete – knjigu? Onda je ovaj kurs kreativnog pisanja za vas!

Šta ćemo sve lepo raditi na kursu:

Prvi čas:

Upoznavanje polaznika – najbolji deo kursa 🙂 Pričamo o (ne)važnosti talenta i inspiracije, demistifikaciji zarade od pisanja, kako pronaći vremena za pisanje i šta raditi u slučaju blokade.  Na kraju časa dobijate nedeljni zadatak da napišete priču na zadatu temu.

Drugi čas:

Pričamo o pisanju po istinitom događaju, kako napraviti kostur za knjigu, kako osmisliti dobar zaplet i kako pisati dijalog. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o baš vašoj priči + zanimljivi nedeljni zadatak!

Treći čas:

Pričamo o promociji knjige (ili priča i pesama) kao i ulozi interneta u marketingu kod pisanja: kako se najbolje predstaviti na društvenim mrežama i koristiti ih u svoju korist. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o pročitanom + nedeljni zadatak koji pokreće maštu.

Četvrti čas:

Pričamo o zaradi od pisanja – bez obzira da li imate završenu knjigu ili samo jednu priču – uz detaljne primere. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija uz zadatak koji vas navodi da pišete i nakon završenog kursa.

Nastavak kursa:

Nakon ove četiri nedelje, možete nastaviti kurs – i čak napisati knjigu. U drugom delu forsiramo isključivo praktičan rad kroz pisanje i diskutovanje o pričama uz individualni rad 1-na-1.

Šta dobijate na ovom kursu?

Evo samo nekih stvari koje ćete dobiti na kursu:

  • napisaćete najmanje 4 priče,
  • najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂
  • naučićete kako da objavite knjigu,
  • pomoć oko književnih konkursa i promovisanja knjige,
  • vaši radovi će biti promovisani na društvenim mrežama koje prati nekoliko hiljada ljudi itd.

Više o mentoru:

Ana Gord

DSC_0222

Već 7 godina uspešno vodim jedini blog za pisce na ovim prostorima, a imam iza sebe objavljeno nekoliko e-knjiga i štampanu u pripremi. Pišem prozu a izabrane pesme i priče objavljene su mi u književnim časopisima i na internet portalima. Pohađala sam kurseve kreativnog pisanja kod prof. Mihajla Pantića, prof. Miomira Petrovića, pisca Saše Ilića i spisateljice Lane Bastašić. Završila sam i online kurs Academic Writing na Duke University kao i MasterClass kurs kreativnog pisanja Margaret Atvud i Džojs Kerol Outs.

Vrlo moguće vas zanima i ovo…

Da li je ovaj kurs za početnike?

Apsolutno DA. Čak i ako nikada ništa niste napisali, ovaj kurs će vas „naterati“ da pišete… I izvučete iz sebe ono što niste ni sanjali da imate 🙂

Šta tačno na ovom kursu pišemo?

Svake nedelje pišete po jednu priču (ili pesmu) na (obećavam) vrlo zanimljivu temu 🙂 Na kraju kursa imate završeno minimum 4 priče, tj za polaznike mentorskog kursa 12 priča – ili 12 poglavlja knjige. 

Da li će moje priče biti negde objavljene?

DA! 🙂 🙂 🙂 Jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂

Da li je ovo kurs za autore koji su već objavljivali?

Apsolutno DA. Čak i ako imate završen roman ili zbirku, ovaj kurs će vas naučiti kako da objavite i prodate svoju knjigu.

Šta ću sve naučiti na ovom kursu?

Na kursu ćete naučiti kako da napišete, objavite i prodate svoje delo. I zaradite. O da – i to!

Kako je bilo na prošlom kursu?

Klikom ovde pročitajte samo neke od predivnih priča koje su nasatale tokom kursa 🙂

Da li je bitno koliko imam godina?

Da. Kurs je namenjen polaznicima preko 18. godina starosti.

Da li je ovaj kurs za mene?

Ako ovo čitate, odgovor je vrlo verovatno DA 🙂 Ovaj kurs je namenjen svima koji žele da usavrše svoje pisanje i nauče kako da objave i prodaju svoju knjigu na našim prostorima – dakle primenjivo znanje iz višegodišnjeg iskustva. Jedina stvar koju morate da radite jeste da pišete. Takođe, s vremenom i uz primenu veština koje ćete steći na ovom kursu, možete postati priznati pisac i imati u rukama svoj prvi bestseler. Takođe, ukoliko se odlučite da radite 3 meseca, velika je verovatnoća da ćete napisati knjigu 🙂

Datumi održavanja kursa:

  • ponedeljak 12. septembar,
  • ponedeljak 19. septembar,
  • ponedeljak 26. septembar i
  • ponedeljak 3. oktobar u trajanju do oko 1:30 h.

Dakle četiri ponedeljka od 12. septembra u terminu od 18h.

Način održavanja online kursa:

Online kurs nije snimljen već razgovaramo UŽIVO 🙂 Biće vam potrebna stabilna internet konekcija i Skype. Savetujem da se uključite 10 minuta pre početka svakog časa.

Napomena: Zbog individualnog pristupa polaznicima, broj mesta je ograničen.

OSTALO JOŠ 3 MESTA pa se prijavite na vreme

Cena:

Rana prijava do 7. avgusta

80 EUR

Redovna cena do 28. avgusta

90 EUR

Last minute do 11. septembra

100 EUR

VAŽNO: Broj mesta je ograničen!

Napomene: Navedene cene važe za uplate u roku od 5 radnih dana od prijave. Za uplate iz inpstranstva, cena se povećava za +15%. Iznos je nepovratan osim ako učesnik ne otkaže 72h pre početka kursa. Iznos se takođe ne vraća ukoliko polaznik ne rešava nedeljne zadatke. Za mogućnost plaćanja na rate, javite se na mail (u zavisnosti od vremena prijave). 

MENTORSKI PROGRAM

Šta ako ste već pohađali kurs i želite da nastavite?

Za sve polaznike ili zainteresovane, mentorski program se održava 8x godišnje, pa pišite na mail.

Mentorstvo izgleda slično kao kurs – svake nedelje pišete ili na temu ili prema svom kosturu (poglavljima), s tim što se piše 1000 reči. Ovaj recept se pokazao sjajajn za one koji nemaju vremena (ko ima?!) pa ih pisanje sa nama natera da svake nedelje nešto napišu a na kraju imaju ili 8 priča ili 12 ili (imali smo i te slučajeve) 12 poglavlja.

Cena mentorstva je 80 EUR. Mail za prijavu je isti 🙂

Prijave i dodatne informacije:

Sve informacije možete dobiti na mail: info@anagord.com
Ili ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da se prijavite na kurs, popunite formular ispod 🙂 Družimo se uskoro!

Prijavi se ovde:

Ovaj članak je prvi put objavljen na www.anagord.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.