Knjige za decu koje vam mogu pomoći u skidanju pelena

0

Jedna od izazovnijih tema tokom odrastanja naših mališana je skidanje pelena. I to ne zato što je samo po sebi posebno teško, već samo zbog toga što je kod svakog iskustvo drugačije i ne može se baš mnogo “prepisivati” od drugih.
Ipak, univerzalno znanje koje vam mogu preneti je – kao i za sve drugo – učinite proces zabavnim i rešili ste pola posla. Naoružajte se gaćicama, nošom i strpljenjem i samo hrabro. Knjižice vam u tome mogu mnogo pomoći.

Nema deteta koje ne voli da se smeje. Onaj ko uspe da nasmeje dete i da ga zabavi, srušio je veliki strah od nepoznatog, smanjio distancu i otpor i zaslužio značku za najkul roditelja. Prisetite se šta je vašem detetu zabavno i prilagodite to situaciji. Mi smo, pogađate, s Duletom osedeli čitajući knjige dok je sedeo na noši. Moja mama i dan-danas ima tikove kad vidi Malu belu sovu, koja je u to vreme bila aktuelna. Napamet je zna i noćima je sanja, eto toliko smo je puta pročitali.
Zašto su knjige važne i zašto vam mogu mnogo olakšati ceo proces? Zbog toga što se dete identifikuje s junacima priče, prati tok radnje i više nije samo u ovom izazovu. Ima nekog koga prepoznaje i oseća da sa nekim deli iskustvo.
Prvo sam izdvojila knjige koje direktno obrađuju temu skidanja pelena i navikavanja na nošu jer mislim da će vam one biti najkorisnije i jer su direktno usmerene na to da detetu približe novo i nepoznato iskustvo. Iako se trudim da se na ovom blogu nađu samo moje preporuke za čitanje, dakle ono što smatram kvalitetnim i vrednim paž …

Ovaj članak je prvi put objavljen na carapice.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.