Kako da provedete odmor u Srbiji

odmor u Srbiji

0

Naša zemlja je puna skrivenih dragulja koje bi trebalo istražiti. Šume, lekovite vode, nacionalni parkovi, predivni gradovi, zanimljive atrakcije i rezervati prirode, samo su deo bogate, turističke ponude naše zemlje i neka od mesta koja su idealna za savršen odmor u Srbiji. Nadamo se da će vas ovaj kratak tekst sprovesti kroz najlepše delove naše zemlje i da će vam pružiti zanimljive predloge i dobre ideje gde sve možete provesti odmor.

Rezervati prirode Srbije – prave oaze na zemlji

Specijalni rezervat prirode je područje sa neizmenjenom prirodom. Ovi rezervati su posebno značajni zbog retkih i jedinstvenih biljaka i životinja koje se u njima mogu pronaći. Rezervati održavaju ekološku ravnotežu i neguju ono najlepše što priroda Srbije poseduje. Upravo zbog toga, najlepši rezervati prirode su idealna mesta za odmor i okupljanje cele porodice. U nastavku smo za vas izdvojili najpoznatije:

  • Specijalni rezervat prirode Uvac
  • Zasavica rezervat prirode
  • Obedska bara
  • Carska bara
  • Deliblatska peščara
  • Izletničke ture u Srbiji

Izletničke ture u Srbiji

Ponekad nije potrebno istraživati veliki svet, tragajući za prelepim mestima i značajnim lokalitetima, ponekad je dovoljno da se samo okrenemo svojim korenima. Kada krenete da istražujete Srbiju, veoma brzo ćete biti oduševljeni jer je ovo zemlja koja ima da mnogo toga ponudi svima koji žive u njoj. Izletničke ture po Srbiji postaju sve popularnije i traženije i gotovo smo sigurni da ćete uspeti da stvorite neke od najlepših uspomena.

Izlet na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero ili ,kako ga popularno zovu, srpsko more jedno je sve popularnijih destinacija za odmor pogotvo kada je reč o letnjem odmoru i uživanju u letnjim aktivnostima. Srebrno jezero zaista poseduje sve što vam treba za savršen odmor tokom vrelih i dugih letnjih meseci. Plaža ovog jezera je veoma lepo uređena i puna turista. Ovde ćete naći niz udobnih ležaljki, suncobrana, kao i mnoštvo prostora za kampovanje i razne aktivnosti kako na vodi, tako i na kopnu. Duž plaže se nalazi prostrano šetalište sa nizom popularnih kafića i restorana u kojima se uvek pušta dobra muzika i u kojima je je zagarantovan dobar provod i vesela atmosfera.

Manifestacije u Srbiji

Manifestacije u Srbiji, takođe, mogu biti veoma dobra ideja za dobar, zabavan i aktivan odmor u Srbiji. Srbija je oduvek bila zemlja slavlja, dobre atmosfere, veselja i odličnih specijaliteta, a sve to možete pronaći i na većini poznatih manifestacija naše zemlje.

Odmor u Beogradu tokom Festa

Reč je o najvećem filmskom festivalu u zemlji, koji je pridobio i međunarodni karakter. Tokom dana održavanja FEST-a, u Beograd stižu brojne premijere domaćih i svetskih filmova. Verujemo da je za sve ljubitelje filma ovakva vrsta odmora nešto najbolje. FEST se održava tokom prvog kvartala u godini, mada se tačan datum često menja. Ukoliko dolazite na odmor u tom periodu, ovo može biti idealna i jedinstvena prilika da uživate u beogradskim kafićima i popularnim klubovima, kao i u nekim od značajanih muzeja i istorijskih ustanova, a da uveče odete i pogledate neku od premijera koje se prikazuju na ovom popularnom festivalu. Najbolje opcije za smeštaj je sve više traženiji stan na dan Beograd. 

Kao što i sami vidite predloga za odmor je uvek na pregršt. Sve zavisi od vašeg ukusa, mogućnosti i želja, ali naša zemlja ima mnogo toga ponudi, tako da se sa lakoćom može pronaći nešto što je baš po vašoj meri. Pored predloga koje smo za vas izdvojili u ovom tekstu, budite sigurni da se Srbija ponosi još mnogim zanimljivim i dobrim destinacijama i mestima za odmor.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.