Gde letovati u Srbiji 2021

Gde-letovati-u-srbiji 2021

0

Dolaskom lepšeg vremena nam se popravlja raspoloženje ali počinjemo i da razmišljamo o destinacijama za letovanje. 

Izbor zavisi najčešće od budzeta kojim raspolažemo ali i od toga šta nam je bitno da destinacija poseduje. Mladi bračni parovi sa decom traže mirna mesta prilagodjena porodicama i njima je primarno da mesto poseduje sadržaje za decu i da se na tom letovanju odmore. Turisti koji žele provod, biraju destinacije koje imaju bogat noćni život i destinacije na kojim mogu uživati u provodu. 

Promene kojim svi svedočimo su se odrazile na putovanja i sve turiste usmerile na domaće tržište, što je ubrzalo razvoj domaćih destinacija i njihovom proširenju ponude. U skladu sa vašim zahtevima možete izabrati najbolju opciju za letovanje u Srbiji. Mi vam predstavljamo najpopularnija mesta:

Vrnjačka Banja

Vrnjačka banja je jedna od najpopularnijih i najposećenijih banja u Srbiji, dugogodišnja tradicija bavljenja turizmom je učinila da se ova destinacija razvije i prilagodi ponudu različitim tipovima turista. Vrnjačka banja je čest izbor turista koji vole miran odmor, opuštanje i duge šetnje. 

Mesta koja vredi posetiti u Vrnjačkoj Banji:

 • Planina Goč – nalazi se na svega nekoliko kilometara udaljenosti. Ova planina je bogata bukovom i jelovom šumom koje stvaraju čist vazduh pa samim tim boravak na Goču čini blagotvornim za telo i um.  
 • Vrnjački park – nezaobilazno mesto koje morate  posetiti, čije uredjenje i ulepšavanje traje već više od 2 veka. Duge staze za šetnju, most ljubavi, rimski izvor, japanski vrt, vožnja kočijama  su samo male atrakcije u kojim možete uživati u ovom parku. 
 • Velnes i spa program – potrebe savremenog čoveka za odmorom i relaksacijom su dovele do razvoja sadržaja koji je namenjen ovom vidu odmora. Veliki broj hotela u Vrnjačkoj banji poseduje bogat sadržaj velnes i spa usluga u kojim možete uživati.   

Nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga da Vrnjačka banja bude vaš izbor kad je letovanje u pitanju.

Fruška gora

Fruška gora je smeštena na severu Srbije i prestavlja pravi dragulj Vojvodine, pored bogatstva flore i faune ona poseduje i veliki broj manastira, iz tog razloga je često nazivaju i Srpskom Svetom gorom. 

Postoje brojne aktivnosti za turiste, neke od njih su:

 • Relaksacije na izletištu 
 • Pešačke ture
 • Planinarenje
 • Obilazak manastira

Blizina Novog Sada dovodi veliki broj izletnika na ovu planinu, posebno vikendom, sigurni smo da svako može pronaći za sebe aktivan ili miran odmor ovog leta na Fruškoj Gori.

Drina

Drina je jedna od najlepših reka koja protiče kroz zapadnu Srbiju. Ona je idealna za sve ljubitelje prave prirode i odmora u potpuno prirodnom okruženju. Tokom prethodnih godina na obali Drine su se razvile brojne atrakcije koje privlače turiste.

Za vas izdvajamo mesta i zanimljivosti koje treba posetiti u ovom delu Srbije: 

 • Nacionalni park Tara – Ova destinacija nudi jedinstveno bogatstvo flore i faune u kojoj mogu uživati svi ljubitelji prirode i prelepih vidikovaca. 
 • Perućac – prva asocijacija na Perućac je jezero i pejzaž koji su toliko lepi da svaki turista poželi da se vrati.
 • Bajina Bašta – kućica na Drini koja je postala svetski poznata atrakcija koju obavezno treba posetiti. 
 • Ljubovija – varošica na samoj obali Drine koja ima brojne atrakcije koje vredi posetiti, mi izdvajamo: Soko grad, Etno selo Vrhpolje, plaža Bok … 
 • Mali Zvornik – u ovom kraju obavezno posetite Zvorničko jezero Drinski raj, Most iz 1929. godine

Sve ove destinacije su blizu jedna drugoj samim tim se mogu jednostavno posetiti ukoliko izaberete leto da provedete na Drini.

 

Stara planina

Popularna zimska destinacija može postat i odličan izbor za letovanje. Na Staroj planini možete uživati u neistraženim i pomalo divljim lepotama ove planine, zanimljivosti i atrakcije stare planine nisu toliko poznate ali ona poseduje fenomenalnu klimu i čist vzduh, fantastične vidikovce i najlepše vodopade. Zanimljivost je da na vrhovima Midžora sneg možete zateći čak i u junu. 

Manifestaije koje možete posetiti na Staroj planini su: 

 • Molitva pod Midzorom – organizuje se na Đurevdan svake godine
 • Moon Fest – organizuje se tokom leta u noći punog meseca
 • Naučno istraživački kamp Stara planina – svake godine u julu mesecu se održava ova manifestacija
 • Sabor na panadžur – tokom leta se organizuje ovaj festival koji poseti veliki broj ljubitelja igre. 

Sigurni smo da smo vam dali bar jedan razlog da ovo leto provedete odmor u Srbiji i istražite sve skrivene lepote.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.