6 trikova za efikasno pakovanje prilikom selidbe

6 trikova za efikasno pakovanje prilikom selidbe

0

Sam period i čitav proces selidbe ume da bude veoma stresan. Bilo da se selite planirano ili iznenada morate da promenite mesto boravka, pakovanje svega što imate u kutije može biti naporan i dug proces. Ništa se ne može odraditi bez dobre organizacije, pa pripremite savršen plan koji će selidbu učiniti što jednostavnijom. Kako bismo vam pomogli, za vas smo sastavili listu od šest trikova koji će vam, bez sumnje, pomoći i učiniti da se što pre nađete u novom domu sa svim svojim stvarima.

Iskoristite sve fioke koje imate pri ruci

Najčešća greška koju pravimo prilikom selidbe jeste pražnjenje svih fiokara, kako bismo ih što pre ubacili u kombi i preneli u novi stan. Međutim, ukoliko već imate mogućnost da veliki teret prenesete jednostavno do novog mesta prebivališta, iskoristite sav prostor koji imate na raspolaganju. To znači dau sve fioke možete ubaciti odeću, obuću ili jednostavno ostavite ono što je bilo u njima. Jedino što treba da uradite je da fiokare uvijete u zaštitnu foliju, kako se tokom transporta ne bi otvorili i vaše stvari završile na zemlji. Obavijte ih u makar tri sloja folije, to bi trebalo da bude dovoljno da ih osigura tokom selidbe. 

Osigurajte tečnost u bocama od curenja

Ovo je jednostavan trik koji možete primeniti, kako tokom selidbe, tako i tokom bilo kog putovanja kada sa sobom nosite tečne preparate. Uglavnom sa sobom, kada se selimo, nosimo brojne boce šampona, tečnosti za sudove, za pranje veša, mleka za telo. Ukoliko se ne spakuju pravilno, rizikujete da se prospu po vašim stvarima. Stoga, edna od stvari koje možete uraditi kako biste to sprečili je da na otvor stavite parče kese ili providne folije. Kako to funkcioniše? Veoma jednostavno. Odvrnite poklopac sa flaše, uzmite komadić folije, raširite ga preko otvora, pa zatvorite bocu preko njega. Ovo je zaista najjednostavniji a možda i najbezbedniji način da prenesete svu tečnost koju imate.

Budite vešti sa knjigama

Kratko i jasno – knjige su glomazne, kabaste, i često među najtežim stvarima koje pakujete prilikom selidbe. Ono čemu ljudi neretko pribegavaju tokom odlaska u novi stan jeste bacanje knjiga. To što štiva imate mnogo i naizgled deluje nemoguće poneti ga sa sobom, samo je problem za koji takođe postoji rešenje. Umesto da knjige pakujete u nebrojene kutije sa kojima kasnije morate da se borite jer je preteško nositi ih, jednostavno ih spakujte u kofer! Ovo deluje kao veoma očigledno rešenje, ali mnogima tokom selidbe ne padne na pamet. Koferi su zaista savršeni za ovaj tip tereta, i uštedeće vam puno snage prilikom prenošenja.

Zaštitite sve što je lomljivo

Iskoristite sve što imate pri sebi i zaštitite lomljive stvari. Tanjire uvek pakujte zajedno, jedan na drugi, a između njih stavljajte papir za pakovanje, ili jednostavno novinski papir. Samo jedan sloj papira među njima biće dovoljan da ih zaštiti od lomljenja. Isti metod možete primeniti i na drugim stvarima od stakla ili keramike. Uvijte ih u bilo koju vrstu papira, i to će biti više nego dovoljno da izdrže put.  

Držite najpotrebnije stvari uz sebe

Jako je bitno da prilikom pakovanja ne zaboravite na stvari koje će vam biti neophodne neposredno pred samu selidbu. Ne zaboravite da odvojite odeću koju ćete nositi, ali ni sitnice koje vam mogu zatrebati. Takođe, spakujte sve ono što će vam biti potrebno na dan preseljenja u novi dom, kao što su makaze, obeleživači, ključevi, proizvodi za ličnu higijenu.

Pozovite pomoć

Uprkos svim pripremama koje odradite kako biste se što lakše preselili, nemojte zaboraviti na činjenicu da uvek možete tražiti pomoć. Okupite svoju porodicu ili prijatelje i organizujte veliko pakovanje u kom će svi učestvovati. Podelite zadatke, pa ćete na taj način biti mnogo efikasniji. Ujedno, prisustvo dragih osoba učiniće čitav proces manje stresnim. Imaćete svu potrebnu podršku i pomoć. I poslednje, potražite pomoć prilikom prevoza svih stvari. Kako biste jednostavno transportovali sve stvari koje imate, naročito na teritoriji Beograda, gde su gužve uvek velike, ne oslanjajte se samo na sebe. Pozovite agenciju koja vrši Selidbe Beograd i budite bez brige. Kako se ne biste sami mučili i sve pakovali u auto, pa vozili iz više tura, angažujte profesionalce koji će sve preneti za vas. 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.