5 Načina da odete na zimovanje u 2024 godini jeftinije

0

Zamislite da planirate svoj sledeći skijaški ili snowboard put, ali imate ograničen budžet. Ne brinite, niste sami. Mnogi entuzijasti se suočavaju sa istim izazovom.

Međutim, uz pravu strategiju, možete ipak uživati na stazama bez da potrošite previše novca. Ovo je kratak vodič „5 načina da skijate ili snowboardujete jeftinije u 2024. Godini“

– Planirate unapred
– Izaberete ekonomične destinacije
– Iskoristite grupne popuste
– Iznajmite opremu umesto da je kupujete
– Uštedite na hrani i piću

Sve se svodi na donošenje pametnih odluka, pa se pripremite da osvojite te snežne vrhove, dok istovremeno čuvate svoj novčanik srećnim.

Izbor povoljnih ski destinacija

Odabir pravog skijaškog odredišta može značajno smanjiti troškove, jer svako odredište nudi različite mogućnosti po povoljnim cenama. Nije samo u stazama; takođe se radi o pronalaženju jeftinog smeštaja

Obavite malo istraživanja. Potražite odmarališta ili aparmane koja nude popuste. Mnoga odmarališta, hoteli takođe imaju posebne ponude tokom vansezonskih perioda, što može učiniti vaše putovanje još jeftinijim.

Razmislite o nekoj drugoj opciji pored smeštaja na Kopaoniku, tu je smeštaj na Zlatiboru, Goliji, Divčibare, Zlataru, Tari i sve su ovo poznate destinacije sa nižim cenama, ali i dalje nude kvalitetno zimovanje. Ukoliko se odučite za zemlje poput Bugarske, Rumunije i Slovenije imaju nekoliko odličnih, pristupačnih odmarališta. Naći ćete odlične jeftine ski pakete koji uključuju smeštaj, ski karte i ponekad čak i iznajmljivanje opreme. Ipak za svaku od ovih destinacija trebate izdvojiti malo više novca za put, troškove putarina kao i strpljenja za prelazak i čekanje na graničnim prelazima. Zato bolje izaberite neku domaću planinu jer ćete na taj način uštedeti na putnim troškovima.

Nemojte zanemariti manja skijališta. Možda im nedostaje glamur i sjaj njihovih većih kolega, ali često pružaju autentičnije iskustvo, a njihove sezonske ski karte su obično jeftinije.

Father and kids skiing on snowy alps during winter

Planirajte unapred zimovanje i ranije rezervišite

Planiranjem unapred i ranim rezervisanjem, pronaći ćete bolji izbor pristupačnih opcija za vaše zimsko putovanje u 2024. Ne čekajte do poslednjeg trenutka, jer biste mogli platiti više cene za manje poželjne opcije.

Umesto toga, razmislite o investiranju u ‘sezonske ski karte’. One nude neograničen pristup padinama tokom cele sezone, često po značajno smanjenoj ceni u poređenju sa dnevnim ski kartama.

Takođe, možete razmotriti i ‘vansezonsko skijanje’. Skijališta često imaju posebne ponude i promocije tokom vansezonskih perioda, kada ima manje turista. Ne samo da ćete uživati u manje prepunim stazama i kraćim redovima za ski lift, već ćete takođe uštedeti značajnu sumu novca na smeštaju, obrocima i drugim troškovima.

Pored toga, ne zaboravite da uporedite cene i pakete različitih skijališta. Neka od njih mogu uključivati dodatke poput iznajmljivanja opreme, časova ili obroka, što može dovesti do značajnih ušteda. I ne zaboravite da iskoristite popuste za rane prijave, koji mogu učiniti vašu zimsku sportsku avanturu još pristupačnijom.

Koristite grupne popuste za karte

Još jedan način da uštedite novac tokom skijanja ili vožnje bordom je da iskoristite popuste za grupe. Ovi popusti, često nazvani ‘Grupni aranžmani’, nude ski centri kao način privlačenja većih grupa. Većina centara nudi značajne uštede kada rezervišete za grupu, pa je vredno razmotriti ako planirate put sa prijateljima ili porodicom.

Grupni aranžmani nisu samo o uštedi na ski kartama. Mnogi ski centri nude ‘Povoljne pakete’, koji uključuju smeštaj, iznajmljivanje opreme i ponekad čak obroke. Kada podelite troškove među članovima grupe, primetićete da vaše skijaško ili bordersko putovanje postaje mnogo ekonomičnije.

Zapamtite, što više ljudi povedete, to je jeftinije. Dakle, počnite da okupljate prijatelje, porodicu ili čak kolege. Ali takođe imajte na umu da se veličine grupa i popusti mogu razlikovati od jednog centra do drugog, pa je važno da istražite.

Iznajmite opremu za skijanje umesto da kupujete

Umesto da se rasipate novcem na skupu opremu, razmislite o iznajmljivanju tokom vašeg skijaškog ili snowboard putovanja. Iznajmljivanje vam omogućava uštedu novca, posebno ako ne skijate ili snowboardujete redovno. Kvalitet iznajmljene opreme često može biti jednako dobar kao i kupljena oprema. Većina iznajmljivačnica redovno održava svoju opremu, kako bi bila u vrhunskom stanju za svakog korisnika.

Prednosti iznajmljivanja se ne svode samo na cenu i kvalitet. Omogućava vam da isprobate različite vrste i modele opreme, što vam pomaže da pronađete ono što vam najbolje odgovara pre nego što uložite u svoju sopstvenu opremu. Takođe eliminiše muke oko prevoza glomazne opreme, posebno korisno za one koji putuju avionom.

Saveti za štednju na hrani i piću

Dok se spuštate niz padine, ne dozvolite visokim troškovima hrane i pića na skijaškim centrima da pojedu vaše ušteđevine. Razmotrite nekoliko pametnih strategija koje će vam pomoći da uštedite, počevši od „Kupovine lokalnih proizvoda“.

Lokalne pijace u blizini vašeg odmarališta često nude sveže, kvalitetne proizvode i cene koje su troduplo jeftinije u odnosu na one koje ćete platiti u restoranima na odmaralištu. Osim toga, podržaćete regionalnu ekonomiju, što je situacija u kojoj svi dobijaju.

Zatim, razmislite o „Pravljenju sopstvenih obroka“. Uz malo planiranja, možete pripremiti sendviče, užine, pa čak i obilne večere u smeštaju, značajno smanjujući troškove hrane. Ako boravite na mestu sa čajnom kuhinjom, iskoristite je.

Ne zaboravite se hidrirati! Voda često ima previsoku cenu na odmaralištima. Ponesite flašicu za vodu koju možete ponovo napuniti i napunite je u smeštaju ili na određenim mestima za vodu na odmaralištu.

Ovi jednostavni saveti ne samo da će vam uštedeti značajnu sumu novca, već će i poboljšati vaše iskustvo skijanja ili snowboardinga 2024. godine. Uostalom, svaki dinar koji uštedite na hrani i piću je dinar koji možete potrošiti na još duže uživanje u zimskom odmoru!
.

Svi ovi saveti mogu vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj odmor na snegu, a da pri tome ne ispraznite novčanik.

Krenite s pripremama već danas!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.